Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Skupina Pikapolonice iz Vrtca Dobrova

Ko je zadišalo po praznikih, smo se v naši skupini pogovarjali o darilih, poticah, novoletni jelki … Otrokom sem dejala, da so lahko veseli, saj bodo gotovo dobili veliko daril. Nekateri pa nimajo igračk, h katerim bi se stisnili, ko jim je hudo. Tako smo se odločili, da se pridružimo akciji Pezovo ObdaRajanje. Tako bomo mehke igrače, »objemčke« iz blaga, podarili otrokom, ki jih potrebujejo.
Akcija je stekla. Z Nino sva poiskali primerno blago, zrisali modele ter izrezali primerne oblike račke, medvedka in Barbapape. Mamica Hane Suhadolc je izrezane modele odnesla k svoji teti, da jih je zašila. Ko smo imeli v vrtcu srečanje s starši in starimi starši, smo te modele natlačili s peno in jih do konca zašili. Pisani gumbi in raznobarvni trakovi so postali oči, smrčki in usta teh igrač. Vsi smo se zelo trudili. Otroci so tlačili peno, lepili, starejši pa smo šivali. Najbolj spretni pri šivanju so bili »dedki«. Ko smo končali, bi otroci igrače najraje kar obdržali. Dogovorili smo se, da obdržimo tri, preostale pa smo zavili in jih s kombijem odpeljali v Ljubljano na Zvezo prijateljev mladine Moste Polje. Bili so nas zelo veseli. Podarili so nam sladke čokolade. Čez nekaj dni pa je sledilo še eno presenečenje. Ker smo se pridružili akciji Pezovo ObdaRajanje, so nam poslali darilo. Dobili smo Pezove plastične figurice, v katere smo dali Pezove bombone, posladkali pa smo se še z lizikami Chupa Chups.

Mislim, da so se iz tega našega dela otroci veliko naučili. Ker so delili »objemčke« drugim, so tudi sami dobili nekaj v zameno. Mogoče pa ste se tudi Vi, ki berete ta članek, kaj naučili ali pa se Vam je utrnila kakšna dobra misel.  

Irena Humar in Nina Arzenšek

Oglejte si tudi