Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
4°C
ČET.
12°C
4°C
Oceni objavo

Mijav, mijav, iz Brezja en mačji pozdrav

Otroci v skupini Mucki se po starosti razlikujejo, saj je skupina kombinirana. Naš najmlajši mucek je star eno leto, najstarejši pa že kar štiri. Prav razlika v starosti prinaša skupini veliko pozitivnih lastnosti in ena od teh je, da se otroci učijo drug od drugega.

Starejši otroci mlajšim hitro priskočijo na pomoč in so do njih zelo strpni, mlajši pa posnemajo starejše in tako postajajo vedno bolj samostojni. Vsem pa je skupno to, da radi pojemo, ustvarjamo in se igramo prstne igre –bibarije. In vse to in še kaj smo vključili v tematski sklop Na kmetiji je lepo.

Naš vrtec je obdan s kmetijami, a smo se odločili, da znanja nimamo nikoli preveč, zato smo kar nekaj časa namenili zbiranju informacij o življenju in delu na kmetiji. Ogledovali smo si fotografije, knjige in slikanice, naučili pa smo se tudi pesmico z naslovom Na kmetiji je lepo in tako prek pesmi spoznali živali, ki živijo na kmetiji. Naši najmlajši mucki pa so z glasovi ponazorili, kako se vse te živali oglašajo. Odšli smo tudi na daljši sprehod do kmetije našega prijatelja Nejca, kjer so nas prijazno sprejeli in nam dovolili, da si živali in delovne stroje ogledamo od blizu. In za vso gostoljubnost in prijaznost se vsem še enkrat lepo zahvaljujemo.
Zdaj pa razigrano v poletje. V poletnih mesecih nas čakajo same zabavne dejavnosti, ki bodo vključevale igre z vodo in naravne materiale. Delali bomo poskuse z vodo, jo pretakali in polnili vodne balončke ter upali, da v teh vročih mesecih čim prej kakšen poči. Opazovali bomo taljenje ledu in ugibali, preden se stali, kaj vse so nam vzgojiteljice skrile v te ledene skulpture. Juhuhu, počitnice so tu.


Mateja Rozman in Tanja Železnik

Oglejte si tudi