Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
4°C
ČET.
11°C
4°C
Oceni objavo

Marec v skupini Ribice

Ko si majhen, vsak dan doživiš, spoznaš ali se naučiš nekaj novega. To velja tudi za jaslično skupino Ribice, kjer nas je v skupini štirinajst, stari pa smo 2 leti. Mesec marec je bil za nas zelo zanimiv in pester.
Pridno smo se učili pesmice, bibarije, prstne igre in preproste rajalne plese. Za mamice, za materinski dan. Komaj smo pričakali sredo, 26. marca. Še težje pa popoldan, ko so se na naše majhne stole, v naši igralnici, posedle mamice. V igralnico smo pogumno prikorakali s pesmico Naša četica koraka, nato smo zaplesali rajalni ples Bela lilija, se poigrali s prstki ob pesmici Kje je palček, šli z bibarijo Miška in krt na vrt in še na potep s pesmico Pet malih račk. Za konec programa smo prihranili pesmico Meljem, meljem kavico, ki nam je zelo všeč. Ob prijetnem druženju je še vsak otrok skupaj z mamico izdelal rožico.

V ponedeljek smo se pri interesnih dejavnostih s skupino Želvice preizkusili v kuharskih spretnostih. Pri vzgojiteljicah Petri in Dani smo pripravili jabolčno kašico, pri vzgojiteljicah Veri in Janji pa pravo jabolčno torto iz jabolčne čežane, albertovih piškotov in sladke smetane. Pridno smo lupili, rezali, kuhali, pasirali, stepali ... in na koncu čisto vse pojedli.

Za rekreacijo pa je tokrat poskrbel vzgojitelj Matic, ki je pripravil mini pomladanski kros. Sodelovali smo vsi otroci vrtca Dobrova. Prvi smo bili na vrsti mi, najmlajši. Najprej smo se malo ogreli, potem pa se postavili za črto in se po pisku navijaške troblje pognali za vzgojiteljem Maticem po progi. Na startu in cilju so nas glasno spodbujali navijači. Prislužili smo si pohvale Malega sončka, z neba pa nas je "opazovalo" in grelo veliko rumeno sonce.

 

Vzgojiteljica Vera Plestenjak

 

Oglejte si tudi