Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Teden otroka

Odprtje Tedna otroka v ponedeljek, 6. 10. 2014, je potekalo v znamenju kmečkih iger.
Zbrali smo se v amfiteatru, kjer se je začelo ogrevanje. Vsi oddelki so tokrat tekli cel krog okoli šole in se vrnili na športno igrišče, kjer so se usedli na mesto za gledalce. Začela se je štafeta med posameznimi oddelki; 1. a se je pomeril s 1. b v nošenju peska z žličko ter vodenju krompirja s hokejsko palico, 2. a se je pomeril z 2. b v skakanju v žakljih ter metanju škornja v škatlo, 3. a se je pomeril s 4. a razredom v hoji s smučko za tri osebe ter hoji s hoduljami. Vlečenje vrvi med oddelki pa je narekoval tempo naših iger. Vsi so napeli mišice ter pokazali svoje spretnosti. Na koncu tekme pa se je za vse našlo nekaj sladkega za pod zob, no, za tiste, ki so bili zmagovalci, nekaj več. (Vodja: učitelj Matija)

 

V torek, 7. 10. 2014, je bil »Dan IKT« in za večino učencev najbolj zanimiv dan, saj so lahko prinesli v šolo tudi svoje računalniške »rekvizite« – pametne telefone, ipade, prenosnike, MP3, MP4 … Razkazovali so jih sošolcem in se z njimi zabavali ob različnih igrah. Učenci so imeli možnost uporabljati tudi šolske računalnike v računalnici, svoj ritem so preizkušali ob plesu na dance padu (plesni plošči), znanje pa so pridobivali ob reševanju kviza s pomočjo glasovalnih napravic in ob uporabi interaktivne table. Tisti učenci, ki se niso našli v vsej tej elektroniki, pa so se lahko sprostili ob risankah in družabnih igrah. Naša »računalniška mladina« obvlada vse moderne naprave in včasih se tako česa od njih naučimo tudi učitelji. Tako so uživali, da nekateri ta dan najraje ne bi šli domov. (Vodja: učiteljica Francka)

 

Sreda, 8. 10. 2014 – Modna revija in ples

Naše male manekenke so na modni brvi predstavile različne blagovne znamke modnih dodatkov, pokrival, očal, rokavic, pasov, nogavic, škornjev in dežnikov. Ob glasbeni spremljavi so jih dečki, učenci višjih razredov in učitelji spodbujali in spremljali s klopi. Ob tem so vodeno sodelovali z deklicami, jim ploskali, se priklanjali, migali v ritmu glasbe ter jih spodbujali z glasnimi vzkliki. Prijetno je bilo opazovati navdušenje dečkov nad lepotami svojih vrstnic, ki so poleg naštetega predstavile različna ličila, ki so jim krasila mladostne obraze.

Mladi manekeni se niso zgolj sprehodili po modni brvi, ampak so se tudi predstavili. Prikazali so spretnosti rokovanja s športnimi rekviziti, nekaj borilnih tehnik, predstavili boks in karate, se vozili s kolesi, rolerji, igrali hokej, košarko, odbojko, nogomet, rokomet, namizni tenis, tenis, se v samih kopalkah in s kopalnimi pripomočki sprehajali po brvi, tudi ritensko, v plavutkah, in se na koncu s pohodniki in plezalci priključili smučarjem v smučarskih čevljih in na smučeh. Z modno revijo smo želeli dvigniti samozavest otrok, odpraviti strah pred nastopanjem, spodbujali smo ustvarjanje pozitivne samopodobe ter sprejemanje drugačnosti. (Vodja: učiteljica Suzana)

 

Četrtek, 9. 10. 2014 – Kulinarične delavnice

Zbrali smo se v jedilnici in se lotili priprave različnih sladkih dobrot. OPB 1. a  je organiziral pripravo slanih krekerjev, OPB 1. b pa pripravo maslenih ter čokoladnih piškotov različnih oblik in velikosti. OPB 2 se je posvetil  finomotoriki ter je iz sladke mase izdeloval najrazličnejše okraske. OPB 3 je navdušeno pripravljal privlačne tortice na palčkah, OPB 4 pa je potrpežljivo in z veliko ljubezni pripravil slastno sadno solato s smetano.

Otroci so v delavnicah neizmerno uživali ter sodelovali in soustvarjali pri različnih izdelkih. Sladkih dobrot ni zmanjkalo niti za pokušino za starše. Bilo je sladkooo in nepozabno. (Vodja: učiteljica Sonja)

Petek, 10. 10. 2014  Jesenski piknik

Lepo vreme zadnjega dne v Tednu otroka smo izkoristili za že skoraj tradicionalni jesenski piknik. Naši učenci so že ves teden prej v šolo pridno prinašali jesenske sadove in plodove, tako da smo imeli vse, kar smo potrebovali za res dober jesenski piknik. Pekli smo kostanj, krompir, jabolka in kruh na palici. Ustvarjali smo s slanim testom ter ga krasili z gozdnimi plodovi in semeni. Delali smo mozaik iz koruznih zrn, tekmovali v slačenju in robkanju koruze. Gostili smo se z orehi in grozdjem, odprto pa smo imeli tudi stavnico, kjer so otroci lahko »glasovali« za najtežji krompir. Za dobro razpoloženje pa je ne nazadnje poskrbelo tudi zabavno glasbeno ozadje. Več pa naj povedo kar slike same. Skratka, učitelji podaljšanega bivanja OŠ Polhov Gradec smo sebi in otrokom znova dokazali, da je v slogi moč in da kjer je volja …  (Vodja: učiteljica Darja)

 

 

 

Oglejte si tudi