Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Prireditev ob dnevu samostojnosti in enotnosti

V sredo, 24. 12. 2014, se je na Osnovni šoli Polhov Gradec v športni dvorani odvijala prireditev ob dnevu samostojnosti in enotnosti.

Potekala je po malici predmetne stopnje. Nastopajoči učenci so imeli prvo ali drugo šolsko uro generalko. Prireditev se je začela s himno, po njej pa nas je učitelj Simon Purgar seznanil s praznikom in nam predstavil nekaj pomembnih Slovencev in Slovenk. Nato so z recitali in glasbenimi točkami nastopili naši učenci. S kratko igrico se je predstavil dramski krožek, prav tako so se s plesnimi točkami predstavili učenci, ki plešejo pri plesni šoli Bolero. Zelo smo uživali ob nastopu Helikonskega ansambla pod vodstvom Igorja Krivokapiča, ki nam je zaigral venček pesmi. Zapel nam je tudi ravnatelj Jernej Klemen in hkrati zaigral na električno kitaro. Prireditve smo se udeležili vsi učenci na šoli, vključno s starejšo skupino vrtičkarjev. Prireditev nam je bila všeč, saj radi gledamo svoje nastopajoče sošolce.   

 

Maja Bogataj in Lea Kumar, 6. b 

Brat in sestra, smučarska skakalca 

Urša je moja starejša sestra. Stara je 19 let in se ukvarja z zimskim športom, in sicer s smučarskimi skoki. Skače že od 11. leta. Trenira v klubu SSK Costella Ilirija. Večinoma trenira z reprezentanco v Kranju in Planici, občasno pa tudi s klubom v Mostecu. Vsak dan trenira najmanj dve uri. Tekmovanja ima po navadi v nedeljo, če pa tekme nima, potem ima prosto nedeljo. Njena najljubša skakalnica je nemški Klingenthal, ker je tudi največja skakalnica, na kateri je do sedaj skakala. Na njej je postavila svoj osebni rekord, ki je 132 metrov. Ena njenih največjih želja je, da bi lahko v prihodnosti skakala na letalnicah, tudi v Planici, in da bi bila uspešna tudi na velikih tekmovanjih. Življenja brez smučarskih skokov si ne zna predstavljati.

Tine je moj brat. Star je 16 let in prav tako trenira smučarske skoke. On skače že od 8. leta. Z Uršo sta začela skakati istega leta. Prav tako trenira v klubu SSK Costella Ilirija. Trenirajo največkrat s klubom v Mostecu. Treninge ima vsak dan po šoli, najmanj dve uri. Tekme izvedejo večinoma v Kranju. Udeležil se je alpskega pokala tudi v drugih državah. Njegova najljubša skakalnica je v češkem mestu Frenštat. Svoj osebni rekord, 130 metrov, je postavil v Planici, na 120-metrski skakalnici. Njegova želja je, da bi skakal na letalnicah po svetu in da bi bil uspešen na vseh tekmovanjih.

 

Maja Bogataj, 6. b

 

Oglejte si tudi