Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
SOB.
12°C
4°C
Oceni objavo

Predpraznična plesna predstava za starše

Polhov Gradec, 19. december – V športni dvorani Osnovne šole Polhov Gradec so šolarji, ki v popoldanskem času enkrat na teden obiskujejo plesne vaje, svojim staršem, sestram, bratcem ter babicam in dedkom pripravili pravo predpraznično plesno predstavo.
Na Osnovni šoli Polhov Gradec plesna šola Bolero tretje leto zapored organizira plesne vaje za učence. V letošnjem šolskem letu jih obiskuje kar 53 učencev oziroma učenk, ki so razdeljeni v tri starostne skupine. Njihova plesna učiteljica Katja Simić je nad napredkom navdušena. Sama pravi: "Neverjetno ponosna sem nad tem, kar smo naredili v tako kratkem času. Ples je v Polhovem Gradcu zaživel, pleše vsako leto več otrok, tudi fantje so vedno bolj pogumni! Mlajše skupine gledajo in občudujejo starejše in si želijo plesati njihove koreografije, čeprav so težje, kar je znak, da se otroci zavedajo, da se je za uspeh treba (po)truditi. Starejša dekleta se udeležujejo tudi delavnic, ki jih vsake toliko časa pripravljamo v Boleru v Ljubljani, kjer nadgrajujejo svoje znanje. Odlične pogoje za delo nam omogoča tudi šola, brez koordinacijske pomoči gospe podravnateljice Ilinke Kucler bi bilo vse veliko težje. Prav tako nas iz šole ter tudi iz občine večkrat povabijo na kakšen nastop – plesalci namreč potrebujemo kilometrino na odru, da lahko svoje znanje resnično izpopolnimo! Delo v takih pogojih in s takimi plesalci je resnično le v užitek in vsak teden tako nestrpno pričakujem četrtek, ki je dan, ko se v Polhovem Gradcu pleše!"

Eden izmed pomembnih nastopov je potekal sredi decembra, ko so mladi plesalci pripravili predpraznični program za starše, bratce in sestrice ter dedke in babice. Najmlajši so si nadeli praznična pokrivala in se zavrteli ob Beli snežinki ter še v dveh hip hop koreografijah; srednja in najstarejša skupina pa sta ločeno, saj gre za različni koreografiji, zaplesali hip hop v koreografiji Nike Kljun in latino v koreografiji Katje Simić. Plesno predstavo so zaključili s skupinskim hip hopom.
Nastopi pred domačo publiko pa niso edino, na kar se plesalci pripravljajo. Njihovo urjenje korakov, poskokov in drugih plesnih spretnosti je predvsem usmerjeno v tekmovanja. Prvo, šolsko tekmovanje bo potekalo že konec marca, na njem se bodo predstavile vse tri starostne skupine, a od tu naprej bo pot za najboljše odprta le za srednjo in starejšo starostno skupino. Za izbrani ekipi bo sledilo področno tekmovanje, na katerem bodo torej najboljši predstavljali polhograjsko osnovno šolo ter se tako pomerili s plesalkami in plesalci iz šol na ljubljanskem območju. Vsi upamo, da bodo tudi letos uspešni ter bodo branili lanske odlične rezultate. Držimo pesti!

 

Nadja Prosen Verbič, foto: NPV

 

Oglejte si tudi