Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Odlični plesni rezultati učencev na področnem tekmovanju

Polhov Gradec – Na Osnovni šoli Polhov Gradec se drugo leto zapored izvaja projekt Šolski plesni festival, v sklopu katerega učenke in učenci tudi tekmujejo, in letos so polhograjski tekmovalci na področnem tekmovanju dosegli izjemne rezultate.
Na Osnovni šoli Polhov Gradec se to šolsko leto že drugič zapored izvaja projekt Šolski plesni festival. To je projekt Plesne zveze Slovenija, ki ga podpirata Fundacija za šport ter ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Njegov glavni namen je, da ples približa množicam oziroma čim več otrokom. Poleg tega je pomembno tudi, da na tekmovanju v sklopu festivala otroci sodelujejo in plešejo rekreativno, torej ni namenjeno plesalcem oziroma plesalkam, ki so že registrirani pri Plesni zvezi Slovenije.

V Polhovem Gradcu letos delujejo tri plesne skupine (skupina od 1. do 3. razreda, od 4. do 6. razreda ter skupina od 7. do 9. razreda). Plesne vaje enkrat na teden obiskuje skupno 65 otrok, kar je trikrat več kot lani, to pa je očitno plod pridnega in dobrega dela plesalcev ter predvsem njihove plesne učiteljice Katje Simić, ki otrok ne uči le plesnih korakov in ritmov, temveč jim zna na prav prisrčen način približati različne plesne zvrsti. "Z njo polna ura treninga mine, kot bi mignil," pravijo učenci. Na učnih urah, kjer vadijo plesne koreografije, s katerimi nastopajo, pa tudi na tekmovanjih se imajo "super, fino, ful dobr'", je slišati iz njihovih ust. Da pa so tudi pridni in marljivi, pričajo letošnji lepi uspehi.

V sklopu Šolskega plesnega festivala so učenci letos tekmovali na šolskem tekmovanju, kjer so staršem pokazali, kaj znajo, poleg tega pa je bilo treba pri starejših dveh skupinah določiti ekipi šestih, ki so šolo nato zastopali na ljubljanskem področnem tekmovanju. To je potekalo 17. aprila na Osnovni šoli Sostro, na njem pa so se plesalci pomerili v plesih s predpisanimi koreografijami za posamezne starostne skupine, in sicer posamično v modernih plesih (hip-hop, pop, latino) ali v plesnih parih v standardnih plesih (počasni valček, tango, fokstrot) in latinskoameriških plesih (samba, cha-cha in boogie-woogie). Konkurenca je bila po mnenju plesne učiteljice izjemno huda, saj je tekmovalo kar 26 osnovnih šol iz ljubljanske regije. Toda polhograjski plesalci se niso zbali, nastopili so, kot znajo, in dosegli odlične rezultate. Skupina deklet od 7. do 9. razreda je v konkurenci 60 plesalk in plesalcev dosegla visoke posamezne rezultate in ekipno 1. mesto, s tem pa so si dekleta priborila vstopnico za državno tekmovanje, ki bo konec maja. Tja pa potujejo tudi dekleta, ki so navdušila s šolsko plesno produkcijo in prav tako pometla s konkurenco. Mlajši tekmovalci so na področnem tekmovanju nastopali prvič, zato si, kljub nekoliko slabšim mestom, zaslužijo veliko pohvalo in čestitke za izvrsten debitantski nastop.

Poleg tekmovalnih nastopov pa učenci oziroma plesalci najraje nastopijo pred domačim občinstvom, pred očki in mamicami ter pred sošolci in učitelji; tudi teh priložnosti je kar nekaj. Njihova zadnja v tem šolskem letu bo prav ob zaključku šolskega leta, ki bo pomenil počitek tudi za ples, toda že naslednjo priložnost bodo dobili z začetkom novega šolskega leta. Pred vsem tem pa nekatere čaka še pomembno državno tekmovanje, kjer jim želimo vso srečo!

 

Nadja Prosen Verbič

Foto: npv, Katja Simić

Oglejte si tudi