Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Nepozabna šola v naravi

V torek, 21. aprila, smo se z razredom odpravili v šolo v naravi, ki je potekala v Kobaridu, v vasi Kavka.

Preden smo se odpeljali izpred šole, sem bila zelo nestrpna, saj sem komaj čakala, da bom videla naš cilj. Med vožnjo, ki je trajala tri ure zaradi cestnih zastojev, smo si čas krajšali s klepetanjem in obujanjem šolskih dogodivščin.

Ob prihodu na cilj smo bili kar malce presenečeni, saj smo ugotovili, da v centru šolskih in obšolskih dejavnosti ne bomo sami. Z nami so bili v času šole v naravi tudi učenci OŠ Deskle. Na začetku smo bili kar malce sramežljivi, kmalu pa smo spoznali, da bo ta šola v naravi res nekaj posebnega, saj smo se lahko ves čas družili z vrstniki iz Nove Gorice.

V torek nas je upravnik Izidor seznanil s pravili, učitelji pa so nas razdelili v tri skupine. Dnevi so kar prehitro minevali. V sredo zjutraj smo imeli nordijsko hojo, popoldne pa smo si ogledali kraško jamo s kapniki. V četrtek smo spoznavali živalske stopinje in zdravilne rože, popoldne pa smo streljali z loki. V petek zjutraj smo si šli ogledat vojaški muzej na prostem, potem pa še stari del mesta Kobarid.

Ko je prišel čas odhoda domov, smo bili žalostni, saj smo se le težko poslovili od sovrstnikov, s katerimi smo v teh štirih dneh stkali prijateljske vezi. S pomočjo računalniške tehnologije, saj veste, facebooka, ohranjamo stike in upamo, da se bomo čim prej srečali.


Klavdija Celarec, 8. a

Osnovna šola Polhov Gradec prelita z zeleno

Mogočen zelen travnik, poln cvetlic, dobre volje in srečnih otroških obrazov je zapolnil pogled vsakega srečneža, ki je na zeleni dan prečkal prag naše šole.

''Zelena telesno in čustveno dobro vpliva na srce, prinaša telesno razumevanje in sprošča,'' nam je pojasnila vodja Zelene šole Katja Premrl, učiteljica biologije in kemije. Skozi to magično barvo, ki nas v življenju spremlja skoraj na vsakem koraku, smo se učenci in učitelji povezali in skupaj ustvarili pravljico, ki je iz dneva postala teden. Šola je bila okrašena z zelenimi šopki, stojnico in plakati, ki smo jih učenci izdelali pri razredni uri. V čast nam je bilo, da smo lahko skupaj odkrivali neverjetne učinke te barve. Kot da teden ni bil že dovolj zanimiv in neverjeten, smo se srečali tudi na dan Zemlje in ga počastili. Z zeleno smo Zemlji, ki je naš dom in življenje, pokazali, da jo spoštujemo in imamo radi.

''Verde que te quiero verde,'' se glasi španski stavek, ki bi ga v slovenščino prevedli: ''Zelena, ki te ljubim zelena.'' Ja, zeleno barvo se splača ljubiti in jo občudovati, saj je iz nje sestavljen svet in z njo pobarvan naš pogled. Označuje vse, kar spada v naravo, in označuje nas, ljudi, ki z njo živimo.


Maša Setnikar, 9. b

 

Oglejte si tudi