Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Koncert, ki pride k nam

V torek, 31. 3. 2015, smo na centralni šoli v Polhovem Gradcu izvedli kulturni dan Koncert, ki pride k nam. Učenci od 1. do 5. razreda matične šole in obeh podružnic (Črni Vrh in Šentjošt) so imeli dve glasbeni predstavi in delavnici, ki sta potekali na matični šoli.
Učitelji so se z učenci prvo šolsko uro najprej pripravili na koncert ter se pogovorili o koncertnem bontonu, nekoliko o samih izvajalcih, inštrumentih, ki jih bodo spoznali, ter o tem, da bo to koncert, kjer bodo sami lahko aktivno sodelovali (peli, plesali in igrali na inštrumente). 

Dan je bil izjemno zanimiv in odlično pripravljen. Vtisi učencev, učiteljev in izvajalcev pa so bili odlični.

Vodja kulturnega dne: Darja Pelko


Kulturni dan na OŠ Polhov Gradec

V petek, 27. 3. 2015, je na Osnovni šoli Polhov Gradec kljub deževnemu vremenu potekal kulturni dan. Udeležili smo se ga učenci od šestega do devetega razreda. Prvi dve šolski uri smo imeli pouk, nato pa smo odšli v Kulturni dom Jakoba Trobca, kjer smo si ogledali predstavo Mali princ. Odigrali so nam jo člani društva za lepši svet. Predstava mi je bila zelo všeč, saj je bila naravnost komedija, in po mojem mnenju smo se ob njej vsi neskončno zabavali. Iz nje smo se naučili, da je zelo lepo imeti prijatelje in da lepota ni zmeraj na prvem mestu. Po predstavi smo se odpravili nazaj v šolo, kjer smo imeli delavnice z igralci predstave. Naš razred se je učil o razlikah in enakostih med ljudmi, ob koncu pa smo tudi opisali lastnosti ljudi. Končali smo ob 12.30, nato pa smo šli domov. Lilo je kot iz škafa, a vseeno je vsak od nas lahko odnesel nekaj lepih spominov na ta dan.

Svetovni dan knjige

24. aprila po svetu poteka svetovni dan knjige. V vsakdanjem življenju nam knjige pomenijo veliko, saj se tako naučimo zelo dobro brati in dobimo bujno domišljijo. Poleg tega pa se s knjigami naučimo zelo veliko drugega. V starih časih so bile knjige napisane ročno in so bile dražje, saj niso bile narejene iz navadnega papirja. V sedanjih časih pa so knjige natipkane na računalnik in iz navadnega papirja, zato so tudi cenejše. Poznamo več vrst izdaj knjig, in sicer klasično izdajo knjig, mehko izdajo ... Sedaj so izumili že zelo nenavadne knjige, kot so elektronske (npr. na tabličnem računalniku, računalniku), kindle ter zvočne knjige (npr. CD-ji, DVD-ji, radio). Ljudje se razlikujemo tudi po znanju. In knjige ti dajo velikooooo znanja. Tudi jaz zelo rada berem knjige in iz njih sem se kar veliko naučila.                                                  

 

Maja Bogataj, 6. b

 

Razstava ob materinskem dnevu

Na svetu na tisoče je mam,

a jaz le eno samo imam.

Ta mama si ti,

oseba, ki v mojem srcu živi …

Klara Malovrh, 6. a

Ob materinskem dnevu smo na šolskih hodnikih in v avli pripravili tudi razstavo likovnih in literarnih izdelkov. Na njej so sodelovali učenci od 1. do 9. razreda. Notranjost šole so tako preplavili portreti, sporočila, pesmi in risbice. Naši učenci so razmišljali in skladali rime v dveh jezikih, v slovenskem in angleškem, in nastala je cela vrsta hudomušnih, iskrivih, igrivih, svečanih … prispevkov, ki pa jim je vsem skupno to, da mamam prinašajo sporočila pozornosti, hvaležnosti in ljubezni.

Vesna Muhič in Viktorija Hribovšek


Dear Mom and Dad 

There’s no word to describe

what you mean to me.

There’s nothing that I could repay with

for what you’ve done for me.

There’s no-one that could replace any of you.

There’s no way one could regret being your child.

One couldn’t imagine what I would become without you.


I apologize for disappointing you from time to time.

I apologize for being stubborn and mad

When you tell me what to do.

 

I’m sorry for spending all that money.

I’m sorry for I don’t know what anymore.

 

All in all:

Massive thanks and sorries.

 

And one final promise:

I’ll make you proud someday!

 

Doroteja Demšar, 9. b

 

 

 

Oglejte si tudi