Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Sejem Miklavževih dobrot in darov

Polhov Gradec, 28. in 29. november – Polhograjska graščina je gostila že 17. Miklavžev sejem, kjer so se predstavili domači in tuji razstavljavci. Organizator, Javni zavod Polhograjska graščina je v sodelovanju z Osnovno šolo Polhov Gradec in Muzejem pošte in telekomunikacij poskrbel še za pester in zanimiv spremljevalni program, ki je privabil mnoge otroke, njihove starše in prijatelje.
Zadnji vikend v novembru je bil pravi čas za Miklavževe nakupe. Mnogo koristnega in uporabnega, predvsem pa dobrega se je našlo tudi na Miklavževem sejmu v Polhovem Gradcu, ki je svoja vrata odprl v soboto dopoldan, ko so spregovorili in svoj kanček zadovoljstva izrazili župan občine Dobrova - Polhov Gradec Franc Setnikar, ravnatelj Osnovne šole Polhov Gradec Jernej Klemen in predstavnik Javnega zavoda Polhograjska graščina Gregor Čuden. Za glasbeno dogajanje so poskrbeli Godba Dobrova - Polhov Gradec, Otroški pevski zbor OŠ Polhov Gradec ter domača dekleta, ki se družijo v okviru Plesne skupine Bolero. Vsi skupaj so pripravili prijeten uvod v nadaljevanje sejemskega dogajanja.
Tako v soboto kot v nedeljo se je mimo stojnic sprehodilo ogromno ljudi. Razstavljavci od blizu in daleč so jim postregli z bogato ponudbo. V zgornjem nadstropju je bila pestra izbira prazničnih voščilnic in drugih okraskov, ki so jih izdelali polhograjski osnovnošolci. V srednjem je dišalo po naravnih milih in drugi domači kozmetiki, najti je bilo tudi veliko izdelkov iz tekstila in pletenin, poseben vtis pa so pustile stojnice z zanimivimi izdelki iz lesa. V pritličju so tudi letos prostor dobili pridelovalci najrazličnejših izdelkov iz mesa, mleka, medu, rastlinja idr. Tu je bila možna tudi pokušina odličnih domačih klobas, zaseke, kruha, peciva, sirov, čokolad in drugih dobrot, ob katerih je človek težko ostal ravnodušen. Malico pa je bilo mogoče poplakniti v grajskem parku, kjer so v leseni baraki kuhali čaj in vino. 

Nadvse prijetno je bil pripravljen prostor za druženje in sproščen klepet odraslih ter kraj, kjer so se tudi otroci lahko naužili svežega zraka, se natekli in celo popeljali z osličkom, kar je bila izredno atraktivna novost. Poleg tega so otroke navdušile tudi delavnice in igre, ki so jih predstavniki soorganizatorja vsak dan pripravljali za otroke. Pester program, dobro vzdušje, ki je rezultat tudi pravega sodelovanja med različnimi institucijami, in tradicija so v Polhograjsko graščino po ocenah Javnega zavoda Polhograjska graščina letos privabili več kot 1000 obiskovalcev, kar je velik uspeh in dober obet tudi za prihodnje leto.

 

Nadja Prosen Verbič

Foto: npv

Oglejte si tudi