Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
7°C
NED.
21°C
9°C
Oceni objavo

Polhek polepšal vikend

Polhov Gradec, 27. in 28. avgust – V parku Polhograjske graščine je Javni zavod Polhograjska graščina pripravil čudovit program za otroke ter jim tako popestril zadnje dneve pred delovnim letom, ves čas pa jih je spremljala tudi nova maskota Polhovega Gradca – polh Blagajko.
Zadnji avgustovski konec tedna je park Polhograjske graščine prekipeval od otroškega veselja, smeha in navdušenja. Javni zavod Polhograjska graščina je ob zaključku poletnih počitnic za otroke pripravil dogodek z imenom Polhkov vikend. Novost v Polhovem Gradcu so številni starši in otroci podprli s svojo udeležbo ter si tako popestrili še zadnje brezskrbne počitniške dni, kraju pa dahnili nov živ utrip.
Sobotni večerni kino je postregel z otroško animirano risanko in poskrbel, da so bile blazine in večina sedežev zapolnjenih. Da pa je bil kino pod zvezdami kot se spodobi, so poskrbeli oskrbniki, otrokom so bile na voljo palačinke, kokice in tudi sladkorna pena, odrasli pa so se lahko odžejali z osvežilno pijačo. Slednjim je bil namenjen drugi del večera, ko se je na platnu pod milim nebom odvrtela romantična komedija. Prijeten film in čudovit ambient sta poskrbela, da se je nad kak par vrnila ali pa na novo utrnila iskrica in zanetila željo tudi pri organizatorjih, da se ta dogodek ponovi še kdaj.

Nedeljsko popoldne je bilo namenjeno zabavi in številnim aktivnostim. Če smo se povzpeli na nov objekt v parku – lovsko prežo, smo za hip dobili občutek, da je grajski park dobil podobo mini adrenalinskega parka. V njem se je namreč dalo spustiti po jekleni vrvi ali pa se po vrvi nekaj metrov nad tlemi sprehoditi, na razpolago so bile hodulje, motocikli, veliko zanimanja pa je požel jahalni krožek. Poleg tega so ves čas potekale ustvarjalne delavnice, v katerih so se delali velikanski milni mehurčki, iskal se je skriti zaklad in spoznavalo se je delo gasilcev. Številne dejavnosti, ki so bile povrhu vsega še brezplačne, so privabile veliko družin od blizu in daleč ter organizatorjem vlile novega zagona. Nina Slana iz Javnega zavoda Polhograjska graščina je po izteku dogodka dejala: "Odziv ljudi je bil zares odličen, nad vsemi pričakovanji. Načrtujemo, da bi Polhkov vikend izvedli vsako leto, zadnji konec tedna pred začetkom šolskega leta."

 

Nadja Prosen Verbič

 

Zahvala organizatorja: hvala vsem, ki so pripomogli k temu, da je vikend uspel: Občini Dobrova - Polhov Gradec, OŠ Polhov Gradec, PGD Polhov Gradec, Lovski družini Polhov Gradec, TD Polhov Gradec, Rajku Tomincu, Tonetu Lazniku, Urški Karolini Potokar, Janezu Stanovniku, Andreju Trobcu, študentom, vsem sodelujočim. Iskrena hvala.

 

Oglejte si tudi