Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Naprej po ustaljenih tirnicah

Polhov Gradec, 2. februar – Na rednem letnem občnem zboru Društva upokojencev Polhov Gradec so se v soboto popoldan v Polhograjskem dom zbrali njegovi člani in gosti. Vodstvo je podalo poročila za preteklo leto ter načrte za letošnje. Uradnemu delu je sledil prijeten, sproščen klepet ob pogostitvi.
Čas po upokojitvi je lahko zares eden najlepših delov življenja, če le ga spremlja zdravje. K njegovi pestrosti in aktivnosti pa lahko prispevajo tudi dejavnosti, ki jih ponuja članstvo v društvu upokojencev.

Društvo upokojencev Polhov Gradec se po številu članov iz leta v leto veča. Danes to društvo šteje že blizu 300 članov, na letošnjem letnem občnem zboru pa se jih je zbralo preko 150.  Za tolikšno množico ljudi je potrebno najti primeren kraj, ki ga je v naši okolici kar težko najti. Tega je letos gostoljubno ponudila gostilna Pograjski dom, ki je ob koncu postregla s hrano in pijačo.

Takšna publika pa zahteva tudi temu primeren in predvsem pester program dela, kjer lahko vsakdo najde nekaj zase. Da se vodilni člani društva tega dobro zavedajo, je bilo razbrati iz izčrpnih poročil vodij posameznih komisij. Skrb za telesno zdravje v tretjem oziroma četrtem življenjskem obdobju je v društvu še kako prisotna. Zelo aktivni so pohodniki, ki vsak mesec izvedejo turo na kak bližnji hrib ali bolj oddaljen vrh. Nadvse uspešni so balinarji znotraj komisije za šport, ki poleg treningov za razna tekmovanja, kjer dosegajo lepe uvrstitve, pripravljajo še nekaj vsakoletnih družabnih in dobro obiskanih turnirjev, in sicer ona-on ter mož-žena. Poleg tega se nekatere članice enkrat tedensko udeležujejo tudi vadbe za seniorke. Seveda pa so za ohranitev dobrih odnosov najpomembnejša prav druženja, iz tega razloga tekom leta pripravljajo več piknikov in raznih srečanj ob nekaterih praznikih. Ena najpomembnejših nalog društva je tudi skrb za bolne in onemogle člane, tiste, ki se takšnih dogodkov ne morejo udeleževati. Za njih poskrbijo člani komisije za socialno skrbstvo, ki jih vsako leto pred velikonočnimi ter božičnimi prazniki obiščejo ter z njimi pokramljajo. Poleg podanih poročil, je program občnega zbora, ki ga je vodilo delovno predsedstvo, vseboval tudi prijeten pevski vložek. Nekaj pesmic je zapela mlada perspektivna pevka Maša Pustovrh. Udeležence je že v samem začetku pozdravil predsednik DU Polhov Gradec Matija Golc, ki se je vsem zahvalil za pomoč in sooblikovanje dela društva, z minuto molka pa se je skupaj z vsemi zbranimi spomnil vseh preminulih članov v preteklem letu. Udeležence so nagovorili in pozdravili tudi nekateri gosti. Matko Zdešar je domače člane pozdravil v imenu DU Horjul in Dobrova, Tončka Filipič pa v imenu DU Vrzdenec. Oba sta pohvalila delovanje društva ter zaželela še več skupnih srečanj in dogodkov. Aktivnost društva je pohvalil tudi podžupan Franc Rejec, ki je upokojence pozdravil v imenu občine in župana, ki se je zboru pridružil na neuradnem delu, odgovoril pa je še na nekatera vprašanja, povezana z občinskimi projekti v kraju.

Letos društvo načrtuje podobne aktivnosti kot v preteklem letu. Še naprej bo velik pomen dajalo socialnemu skrbstvu, rekreaciji in druženju – temu, kar obogati, popestri in polepša človekov vsakdan.

 

Nadja Prosen Verbič

Oglejte si tudi