Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za torek, 17.01.2017

oblačno
Ponoči in jutri bo pretežno oblačno. V zahodni Sloveniji padavin ne bo, drugod bo občasno snežilo. Več padavin bo v južni Sloveniji. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem močna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do -8, ob morju malo nad 0, najvišje dnevne od -4 do -1, na Primorskem do 5 stopinj C.
-4°C | -1°C
sreda, 18.01.2017
-8°C | 0°C
četrtek, 19.01.2017
-8°C | -1°C
petek, 20.01.2017
-10°C | -1°C
Opozorila
Ponedeljek, 16.1.2017 ob 16h
Zvečer se bo burja krepila in v sunkih dosegala hitrosti od 100 do 120 km/h. Še nekoliko močnejšo burjo pričakujemo v torek in sredo, ko bo v sunkih dosegala hitrost okoli 140 km/h.
-4°C
-1°C
oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Obvestila Društva

Meni z novoletnim pridihom


DRUŠTVA

| |
14.01.2015      10:03
A A

Meni z novoletnim pridihom


V četrtek, 11. 12. 2014, zvečer smo se zbrale na kuharskem tečaju v gospodinjski učilnici na OŠ Dobrova pod organizacijskim okriljem Društva kmečkih in podeželskih žena Dobrova.


Deli:

Vodja kuharskega tečaja Robert Merzel nudi strokovno pomoč nacionalni članski in mladinski kuharski reprezentanci. Obe ekipi sta se novembra udeležili Svetovnega kulinaričnega prvenstva Villeroy & Boch, ki se je odvijalo v Luksemburgu; domov sta se vrnili s tremi srebrnimi odličji in enim bronom. Za odlične uspehe jima iskreno čestitamo.  

Na kuharskem tečaju na Dobrovi je bilo že občutiti prednovoletno vzdušje. Tudi meni je imel novoletni pridih.

Tokrat nam je mojster pripravil:

  1. tatar dimljenega lososa,
  2. žafranovo rižoto,
  3. kuhano svinjsko stegno z zelenjavo, vinom, zelišči in začimbami,
  4. novoletno čokoladno torto.

Navodilo za pripravo predjedi (tatar dimljenega lososa): 

Lososovo meso narežemo na drobne kocke, premešamo z limoninim sokom in belim poprom, povežemo v maso, nadevamo v modelčke, katerim smo dno napolnili s popraženim koromačem. Prekrijemo s stepeno sladko smetano (soljeno in poprano) ter okrasimo z balzamičnim kisom in svežim koprom. Ponudimo s kruhom in maslom.

 

Zahvaljujemo se za vse jedi, ideje in recepte.

Zapisala: Andreja Piskač


 




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Dobrova-Polhov Gradec!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!


Virtualni asistent
Naš časopis
Številka: 444
Izšla: 19.12.2016
Poglej Pdf
Koledar dogodkov Preglej vse
Januar 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
16.01.2017
Danes ni dogodkov.
21.01.2017 | Kultura
Butelj za večerjo

Bodite prvi pri oddaji mnenja.