Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

V Občini Dobrova - Polhov Gradec "Živimo zdravo"

V skrbi za vaše zdravje bo Občina Dobrova - Polhov Gradec izvedla program Živimo zdravo. Delavnice bodo potekale v jesensko-zimskem času; sledile si bodo v tedenskem razmiku, ob isti uri, izmenično na Dobrovi in v Polhovem Gradcu ter bodo za udeležence v celoti brezplačne.

Živimo zdravo je projekt promocije zdravega življenjskega sloga s poudarkom na sodelovanju posameznika, da bi ta prevzel aktivno vlogo v procesu varovanja in krepitve zdravja.

 

Živimo zdravo ponuja:

• izobraževanje odraslih o dejavnikih tveganja,

• druženje,

• zadovoljstvo,

• možnost, da preizkusite osvojeno znanje in veščine, ter

• motivacijo.

Sestavljajo ga poučna predavanja, učne delavnice, demonstracije, priprava jedi, merjenje dejavnikov tveganja in določanje telesne zmogljivosti. Udeležence srečanj bomo naučili, kako ohranjati in izboljšati zdravje z zdravim življenjskim slogom: zdravo prehrano, telesno dejavnostjo, vzdrževanjem primerne telesne teže, prepoznavanjem in obvladovanjem stresa … brez kajenja tobaka, škodljivega uživanja alkohola … S tem bomo pripomogli, da se zmanjšajo prezgodnja umrljivost, obolevnost in invalidnost zaradi kroničnih nenalezljivih bolezni ter da se podaljša življenjska doba.

Poleg udeležencev se v program posredno vključujejo lokalne organizacije, društva in posamezniki, tako da bo druženje ljudi predstavljalo močno socialno komponento. Izvajanje programa Živimo zdravo, ki ga podpira ministrstvo za zdravje, poteka v okviru sodelovanja z Zavodom za zdravstveno varstvo Ljubljana.  

Dodatne informacije lahko dobite na elektronskem naslovu sandra.nartnik@dobrova-polhovgradec.si.

Vabimo vas, da se nam pridružite.

Oglejte si tudi