Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
SOB.
13°C
4°C
Oceni objavo

Zbiranje pobud za spremembe in dopolnitve Občinskega prostorskega načrta Občine Dobrova - Polhov Gradec

Občina Dobrova - Polhov Gradec je v mesecu juliju preteklega leta sprejela Občinski prostorski načrt, ki sestoji iz dveh delov, strateškega in izvedbenega.

V strateškem delu je občina sprejela dolgoročno vizijo svojega razvoja v prostoru, izvedbeni del pa je dokument, ki natančno podaja pogoje, pod katerimi je možno posegati v prostor.

Zdaj pristopamo k zbiranju pobud in predlogov za spremembe in dopolnitve OPN, ker so se od prvotne zasnove dokumenta v letu 2005 ter s spremembo področne zakonodaje razmere v prostoru spremenile. Občina bo preverila podane pobude in ugotovila, ali izpolnjujejo pogoje za spremembe in dopolnitve OPN.

Občina Dobrova - Polhov Gradec v času od 10. junija do 31. avgusta 2014 sprejema ustrezno utemeljene pobude in predloge za spremembe in dopolnitve OPN.

V spremembah in dopolnitvah OPN pa se bodo upoštevali le pobude in predlogi, ki bodo skladni s cilji in usmeritvami, sprejetimi v strateškem delu Občinskega prostorskega načrta, in ki izpolnjujejo pogoje glede upoštevanja varstvenih in varovalnih omejitev v prostoru, ustreznosti z vidika urbanističnih meril in možnosti opremljanja zemljišč za gradnjo.

Občina bo pobude, posredovane v razpisanem roku, proučila in se na tej podlagi odločila za obseg, vsebino in časovni termin novih sprememb in dopolnitev OPN. Stališča do vseh obravnavanih pobud bodo objavljena na spletni strani Občine Dobrova - Polhov Gradec v času javne razgrnitve dopolnjenega osnutka novih sprememb in dopolnitev OPN.

Obrazec za oddajo pobude je dostopen na spletni strani www.dobrova-polhovgradec.si pod rubriko "Vloge in obrazci" ter na vložišču občine.


Občina Dobrova - Polhov Gradec

 

 

 

Oglejte si tudi