Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Vesel sprejem starostnikov

Dobrova, 9. december – Veselo je bilo tokrat na županovem sprejemu starostnikov v dvorani Kulturnega doma na Dobrovi, predvsem zaradi dobrovoljnih točk nastopajočih in vedrih obrazov udeležencev.
Dobro sodelovanje in sožitje, tudi ko gre za različne generacije, je za razvoj kraja in občine izrednega pomena. Na območju Občine Dobrova - Polhov Gradec je prek upokojenskih društev, ki si s številnimi dejavnostmi prizadevajo, da bi ustvarili čim boljše pogoje za kakovostno življenje starejših, za to poskrbljeno.

Ob koncu leta pa starostnikom vselej posebno pozornost izkaže tudi župan Franc Setnikar, ki za občanke in občane nad 75 let pripravi posebno predpraznično srečanje s prijetnim programom ter druženjem. Letošnjega dogodka se je udeležilo 111 starostnikov. Ti so nadvse uživali ob glasbenih nastopih Pihalne godbe Dobrova - Polhov Gradec. Močno so zaploskali tudi mladima glasbenikoma – Janji in Krištofu Janši, ki sta z vokalom in kitaro izvedla nekaj slovenskih zimzelenih melodij. Glasbeni del so popestrile tudi štiri nadobudne flavtistke Glasbene šole Emila Adamiča. Posebej pa so se srca navzočih razvnela, ko je zaigrala harmonika in so na oder prišli pevci ansambla Bitenc, ki so zapeli delček svojega repertoarja. Za smeh in dobro voljo pa je tudi letos poskrbel dimnikar Grega, ki mu je priskočil na pomoč eden od udeležencev srečanja – Nejko. Skupaj sta uganjala norčije, se spraševala, kako je z dimnikarsko dejavnostjo danes, zakaj vrabec spada med ptice pevke, na koncu pa sta želela nazdraviti novemu letu. A kaj ko je iz soda namesto vina pritekel čisto pravi sv. Martin. Na pomoč so nato poklicali župana Franca Setnikarja, ki je obljubil: »Ob toliko tekočinah, ki smo jih bili letos deležni, se bo pa že našlo še nekaj vina, da bomo lahko nazdravili.« Zaželel je vsem lep božič ter vse dobro v novem letu.

Po koncu programa so zbrani zapeli skupaj z Bitenci. Sledilo je še prijetno druženje in kramljanje ter obujanje spominov.

 

Nadja Prosen Verbič

Foto: npv

Oglejte si tudi