Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Rekonstrukcija čistilne naprave Polhov Gradec

Občina je tik pred pridobitvijo gradbenega dovoljenja za rekonstrukcijo čistilne naprave Polhov Gradec, saj obstoječa čistilna naprava ne zadostuje več okoljskim standardom.

Razlog za načrtovano investicijo je prevelika obremenjenost obstoječe čistilne naprave Polhov Gradec, kar zmanjšuje njeno učinkovitost, in njena zastarela tehnologija, ki ne omogoča doseganja zakonsko predpisanih standardov čiščenja odpadne vode. Rekonstruirana čistilna naprava bo omogočala primerno hidravlično obremenitev in s tem priklop večjega števila gospodinjstev in nosilcev poslovnih dejavnosti v naseljih Polhov Gradec, Praproče in Briše pri Polhovem Gradcu.

Rekonstrukcija čistilne naprave spada med pomembne aktivnosti za razvoj občine in regije. Izboljšala se bo kakovost bivalnega okolja in življenja prebivalcev na območju Polhovega Gradca in sosednjih naselij, hkrati pa se bo ohranila poseljenost podeželja. Zaradi večje zmogljivosti rekonstruirane čistilne naprave, ki bo omogočala priklop novih gospodinjstev, se lahko poseljenost tega predela v prihodnjih letih tudi poveča.

Ocenjeni stroški gradnje so 2,994.500,36 evra z DDV. S projektom bo občina kandidirala na evropska sredstva, razpis se pričakuje predvidoma jeseni.

Novi kraki kanalizacijskega omrežja so tudi sicer pripeljani do obstoječe čistilne naprave, vendar bodo lahko priklop izvedli šele po izgradnji nove čistilne naprave. 
 

Boris Krnjajič, občinska uprava

Oglejte si tudi