Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Projekt nove urbane opreme v občini

Z investicijo, ki jo načrtuje že dobro leto, želi občina pridobiti nove elemente urbane opreme, ki bodo prispevali k enotnejši vizualni podobi občine. Elementi bi morali glede na posamezne značilnosti naših krajev ustrezati vsem naseljem, na nevpadljiv način. Postavitev v naselja bi bila postopna – kjer so poškodovani obstoječi elementi oziroma kjer se bo načrtovala nova enotna podoba.
Posebna pozornost je namenjena doseganju racionalno zasnovanega urbanega pohištva, oblikovanega po enakih oblikovnih načelih. Za elemente sta značilni predvsem sestavljivost in enostavnost. Uporabljeni so lokalni materiali. Vse osnovne nosilne konstrukcije so jeklene, vroče cinkane zunaj in znotraj, površinsko brušene in prašno barvane. Vse obrobe, zaključki, strop in kritina so aluminijasti in prašno barvani ter iz impregniranega lesa, ki se ne barva in z leti posivi. Merila pri načrtovanju so bila enostavnost objektov, obstojnost materiala ter čim manj potrebnih vzdrževalnih del.

V projektu so bili izpostavljeni naslednji elementi urbane opreme: avtobusna nadstrešnica (večja in manjša; možnih je več različic vsake glede na dejanske potrebe in izbor posameznih pozicij); avtobusni oz. informativni steber, več različic klopi (enojna klop brez in z naslonjalom, dvojna klop brez in z naslonjalom); oglasna tabla, oglasni pano, koš za odpadke, koš za pasje iztrebke; paravan za zastiranje zabojnikov za smeti (2 varianti); miza za tržnico in zunanja svetilka.

Ob upoštevanju predlogov in potreb Občine Dobrova - Polhov Gradec je projekt urbane opreme izdelalo podjetje PLAN B, d. o. o., iz Maribora.

Občinska uprava 

 

Oglejte si tudi