Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Prednovoletno srečanje članov društev

Polhov Gradec, 10. december – V dvorani polhograjskega gasilskega doma so se na povabilo župana Franca Setnikarja zbrali člani odborov za družbene dejavnosti in turizem ter predstavniki kulturnih, športnih in turističnih društev v občini.
V prvem delu je župan Franc Setnikar zbrane lepo pozdravil in se jim zahvalil za udeležbo, pozdravom sta se pridružila tudi Ana Zorc, predsednica Odbora za družbene dejavnosti, in Stanislav Dvanajščak, predsednik Odbora za gospodarstvo, turizem, kmetijstvo in gozdarstvo. "Prav je, da se vsaj enkrat na leto srečamo ljudje, ki skrbimo, da je življenje v občini čim bolj prijazno občanom," je med drugim dejal župan in poudaril, da si želi, da bi se v prihodnje društva še v večji meri povezovala ter združevala ideje, ki ustvarjajo uspešno delo. V poročilu je povzel nekatere večje projekte, ki so se izpeljali lani, ter navedel nekaj tistih, ki se za leto 2014 načrtujejo na področju turizma in družbenih dejavnosti. Pohvalil je vsa kulturna, športna in turistična društva ter njihove aktivne člane za njihov prispevek pri razvoju turizma in družbenih dejavnosti v občini ter zagotovil, da se sredstva za njihovo delovanje ne bodo zmanjševala.

V drugem delu so se oglasili predstavniki štirinajstih udeleženih društev, predstavili svoje dejavnosti in projekte ter pripomnili nekatere želje in težave, s katerimi se srečujejo. Navedli so nekaj dobrih praks, pri katerih se je skupno delovanje društev izkazalo kot zelo pomembno in uspešno. Najpogostejša težava, ki se pojavlja v več društvih, pa je, kot kaže, apatija mladih oziroma problematika pridobivanja naslednikov, ki bi z enako zagnanostjo nadaljevali začrtano in že utečeno, uspešno delo društev v Občini Dobrova - Polhov Gradec.

Sledilo je še voščilo župana ob bližajočih se božičnih in novoletnih praznikih ter neformalno druženje s pogostitvijo.

 

Nadja Prosen Verbič

Foto: npv

Oglejte si tudi