Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Občina obvešča

Organizirane delavnice za pomoč zasebnikom pri oddajanju turističnih nastanitev – obveznosti, trženje in povezovanje

 

Občina Dobrova - Polhov Gradec zaradi vedno večjega zanimanja za oddajanje turističnih nastanitev organizira delavnici, namenjeni predvsem oddajanju sob in apartmajev v stanovanjskih hišah in na kmetijah za vse zainteresirane z območja občine Dobrova - Polhov Gradec. Delavnici sta brezplačni. Število mest je omejeno. Delavnici bo vodil Uroš Buda, ki se že vrsto let ukvarja s problematiko oddajanja stanovanj, sprva je bil predsednik sekcije sobodajalcev pri GZS, sedaj je predstavnik Zavoda Gostoljubnost slovenskih domov, ki aktivno deluje na področju trženja manjših turističnih ponudnikov nastanitev in urejanja pogojev za njihovo poslovanje. Je podjetnik in solastnik družinskega podjetja Tour As, ki v Ljubljani od leta 1993 nudi nastanitve v zasebnih apartmajih, povezanih po načelu razpršenega hotela, ter je ocenjevalec kategorije nastanitvenih obratov z licenco.


Prva delavnica bo v ponedeljek, 13. 2. 2017, ob 17.00 v prostorih Polhograjske graščine. 
Na prvi delavnici se bodo udeleženci seznanili z obveznostmi pred in ob prvi nastanitvi turistov (registracija dejavnosti, davčne in druge obveznosti, priprave namestitve, vzpostavitev prijavne službe, turistična prijava gostov, izdaja računa, turistična taksa, statistično poročilo, postopki ureditve nastanitve v stanovanju, stanovanjski hiši za oddajanje turistom v skladu s slovensko zakonodajo).


Druga delavnica bo v ponedeljek, 20. 2. 2017, ob 17.00 v prostorih Polhograjske graščine. 
Druga delavnica bo namenjena trženju in možnosti povezovanja manjših ponudnikov (sodobno trženje in upravljanje nastanitev z rezervacijskimi in recepcijskimi sistemi: Booking.com, AirBnB, Tripadviser, Flipkey, Etrips, Beds24, iGost, ProGost). Udeleženci bodo spoznali aktualne informacijske sisteme v turizmu, njihove načine delovanja, kako z njimi sodobno upravljamo nastanitve, podrobneje bodo predstavljeni AirBnB, Tripadviser, Flipkey, Feratel, Booking.com in Etrips. Pogledali bomo tudi v prihodnost razvoja manjših ponudnikov v razpršenem hotelu. Predavatelj bo predstavil oblikovanje in rezultate razpršenega hotela, kako je definiran na Hrvaškem, kako so nastali v Italiji in plastično prikazal nastanek in delovanje skupine Apartmaji Tour As po principu razpršenega hotela.

 

Prijave na delavnici sprejemamo do 6. 2. 2017 oz. do zapolnitve prostih mest na elektronski naslov: helena.cuk@dobrova-polhovgradec.si. Dodatne informacije: 041 353 364 (Helena Čuk).

 

Občinska uprava

Oglejte si tudi