Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Nepovratne finančne spodbude za izvedbo ukrepov učinkovite rabe energije

Javno podjetje Energetika Ljubljana, d. o. o., je na svoji spletni strani objavilo razpisa za nepovratne finančne spodbude za izvedbo ukrepov učinkovite rabe energije (URE) pri končnih odjemalcih.

Sredstva za spodbude se črpajo iz dodatka za povečanje energetske učinkovitosti, ki je del skupne cene energije. Nepovratne finančne spodbude se dodeljujejo v skladu s pravili za dodeljevanje državnih pomoči in so namenjene tudi gospodinjstvom

Nepovratne finančne spodbude ob priključitvi obstoječe stavbe ali stanovanja na sistem distribucije zemeljskega plina ali na sistem daljinskega ogrevanja je mogoče pridobiti za izvedbo naslednjih ukrepov:

– vgradnja novega kondenzacijskega kotla na zemeljski plin z visokim izkoristkom in

– vgradnja nove toplotne postaje za ogrevanje in/ali pripravo tople sanitarne vode.

 

Na razpis se lahko prijavite do 17. 12. 2013 oziroma porabe sredstev. Več informacij, razpisno dokumentacijo in obrazce lahko dobite na spletni strani www.energetika-lj.si/ucinkovita-raba-energije. Zloženko Ukrepi učinkovite rabe energije – Nepovratne finančne spodbude za leto 2013 lahko dobite tudi na sedežu Občine Dobrova - Polhov Gradec, Stara cesta 13, Dobrova.

 

Občina Dobrova - Polhov Gradec

Oglejte si tudi