Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
12°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Mercator rad dela dobro

Malčki iz vrtca Polhov Gradec so se na sobotni prireditvi, 10. maja, s pesmijo in plesom zahvalili za podarjena sredstva lokalnega trgovca, zapela je celo harmonika, ki jo je raztegnil mladi Matej Trobec. Pridne trgovke pa so napekle čevapčiče in vsem navzočim postregle tudi s pijačo po izbiri – za otroke in odrasle ... Na zdravje najboljšemu sosedu!
Projekt Radi delamo dobro je potekal v 100 Mercatorjevih manjših trgovinah širom Slovenije, in sicer z namenom, da tudi lokalna društva pridejo do denarnih sredstev, ki jih sicer težko pridobijo. Mercator je pripravil tekmovanje za glasove kupcev, ki je trajalo ves april, kupci pa so sami izbirali, komu bodo namenili rdeči žeton: Turističnemu društvu Polhov Gradec, Klekljarskemu društvu Polhov Gradec ali vrtcu Polhov Gradec. Prepričljivo je zmagal slednji in dobil 1.000 evrov nagrade. Tolažilna nagrada za klekljarsko društvo je bila Mercatorjeva darilna kartica v vrednosti 40 evrov, druga tolažilna nagrada pa Mercatorjeva kartica v vrednosti 20 evrov. Vsako društvo je moralo na začetku celomesečnega zbiranja glasov predstaviti načrt porabe sredstev glavne nagrade; klekljarice so povedale, da bi rade medse povabile profesionalno učiteljico iz Idrije, TD Polhov Gradec bi sredstva porabilo za izgradnjo igrišča za mini golf pri gostilni Pograjski dom, vrtec pa bo dejansko pridobljena sredstva porabil za socialno ogrožene otroke. Točni seštevki žetonov so objavljeni na spletni strani www.mercator.si.

//Okvir start

Urban Plestenjak, pomočnik direktorice sektorja za maloprodajo, nam je povedal, da je Mercator letos dejansko postal ugodnejši, vsak teden pa se trudijo, da bi več kot 800 izdelkov priznanih blagovnih znamk kupcem ponudili po najnižji ceni glede na štiri glavne trgovce pri nas, in če kupec kje drugje opazi nižjo ceno istega izdelka, mu vrnejo denar. Podobno ugodno se sicer oglašuje tudi tehnični trgovec tujega porekla, kjer poleg kupnine vrnejo dodatnih 12 % nakupa, vendar ne organizira takih dobrodelnih akcij za lokalna društva!

Mercator, oziroma daljše, Poslovni sistem Mercator, d. d., je na trgu prisoten že 65 let in je največje slovensko trgovsko podjetje, ki je imelo v letu 2007 v Sloveniji približno 36-odstotni tržni delež na maloprodajnem trgu izdelkov za vsakdanjo rabo. V Sloveniji ima družba skoraj 1.500 prodajaln in na vseh trgih kar 23.000 zaposlenih; tržni delež na Hrvaškem in Srbiji dosega 8–9 %, v Bosni in Hercegovini 4–5 %, v Črni gori pa je delež Mercatorja leta 2010 dosegal 18–19 %.

Seveda ni šlo mimo vprašanja, kako kaže z novo večjo trgovino v Polhovem Gradcu, potem ko je propadla že izrisana ideja o trgovini na mestu sedanje avtobusne postaje. Občina je trgovinski dejavnosti namenila prostor zraven novega gasilskega doma, tik poleg ceste, vendar Mercator sam ne gradi prodajnih centrov, temveč jih le najema od investitorja, tako da bo treba počakati, da pridejo trgovci z novci, zgradijo, potem pa pride na vrsto novi, večji najboljši sosed …

//Okvir konec

 

Naj še spomnim na nedeljski odpiralni čas trgovine v Polhovem Gradcu, od 8. do 12. ure, ki se je izkazal za zelo dobro potezo – stranke so zadovoljne in trgovina ne sameva.

 

Sebastjan Vehar 

Oglejte si tudi