Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
18°C
7°C
Oceni objavo

Maškare in Valentinov ples Polhov Gradec

Gostili so ga v Kulturnem domu Jakoba Trobca in vsi, ki kaj veljajo, so se mu sredi februarja prišli poklonit in priznat vladavino ... Ne Miro Cmerar ne Alenka Angleškova nista požela toliko podpore kot Pust!
En Čudna voditeljica v obliki mamke je prikrevsala na oder, očitno zelo utrujena, ampak na sami palici se ji je svetila pijača, ki veselje vrača!

Priredba pravljice Anton zna čarati je terjala kar nekaj poskusov, da se je ptič začaral, ko mu je padel klobuk na oči ... V bistvu je odletel, pa nič zato, njegov prijatelj pa odšel, otroci so sodelovali ...

Glavni gost voditeljice je bil tudi mladoletni Župan Župan s košatimi brki, ki je imel nehvaležno nalogo, da izbere najlepšo masko. Sprva seveda govor, potem pa izbor, a prav po politično se ni odločil za nikogar, ampak za vse, prav po socialistično-komunistično so bili zmagovalci vsi in čarovnik Anton je končno zares začaral, ko je v svojem zadnjem vrtenju čarovne palice z dolgim ogrinjalom in visokim klobukom ob dramatični glasbeni spremljavi spravil otroke v veselo vreščanje, nadnje se je namreč z balkona vsula cela jata pisanih balonov! Vsak otrok je dejansko prejel darilo, pa ne le za okras, tudi krofi so brž zaokrožili med njimi; prinesle so jih brhke mladenke, ki so kot članice organizatorja, TD Polhov Gradec, izbrale in same izdelale skupinske maske domine. Pa ne tiste domine za odrasle, temveč za otroke – za punce vijoličaste, za fante črno-bele. No, da so prišli na svoj račun tudi malo večji otroci, so prizadevne članice turističnega društva na odru pripravile čisto pravo plesno točko s skrbno izdelano koreografijo!

Zvečer pa je bil na vrsti Valentinov ples v poskočnih ritmih z ansamblom Grajski kvintet, ki je prišel našemljen v mehiške maske. Grajski kvintet je bil ustanovljen pred tremi leti v Škofji Loki, še najbolj pa jim je pri srcu Avsenikova glasba – a za pusta hrusta so igrali vse zvrsti in krepko čez polnoč je bila ura, ko se je rajanje ustavilo. Treba se je bilo spočiti za prihod pod pograjsko velikanko, kjer so pograjski orli leteli blizu 300 decimetrov daleč!

 

Sebastjan Vehar

 

 

Oglejte si tudi