Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Silvestrovanje prav za vse

Polhov Gradec, 31. december – Prizorišče letošnjega novoletnega praznovanja je bilo na avtobusni postaji v Polhovem Gradcu, kjer je Občina Dobrova - Polhov Gradec skupaj s KD Gregor Rihar pripravila pester program za vse generacije.
Otroci so se skoka v novo leto veselili že v popoldanskih urah. Zajček in klovn sta najprej razveseljevala otroke v otroškem živžavu, kjer se je plesalo in pelo. Nato so se prepustili čarovniškim trikom in mojstrovinam, ki jih je prikazal čarovnik Grega, ter se nekaterih od njih tudi naučili. S pesmijo Ringa ringa raja, dedek Mraz prihaja pa so otroci priklicali še tretjega decembrskega moža – dedka Mraza. Ta je pridnim otrokom razdelil bombone in čarobne palčke, najpogumnejši pa so mu kar prek mikrofona zapeli pesmico. Dogajanje je iz otrok izvabilo polno smeha, veselja, radosti in razigranosti ter poskrbelo za žar v njihovih očeh. Naj jih vse to spremlja tudi v prihodnjem letu, so želje organizatorja pa tudi staršev.

Za vse odrasle in malo starejše otroke pa se je silvestrovanje začelo dobri dve uri pred polnočjo. Takrat so s prizorišča dogajanja začeli zveneti zvoki ansambla Fantje z vasi, ki je z veselo množico praznoval vse do jutra. Tik preden se je leto prevesilo, je vse zbrane nagovoril tudi župan Franc Setnikar, ki jim je zaželel, naj se vse, kar je bilo v preteklem letu slabega in obremenjujočega, pozabi, vse tisto lepo pa naj ostane in jih spremlja tudi v letu 2014. Sledilo je skupinsko odštevanje, zatem pa čudovit ognjemet s Severjevega griča, ki je trajal kar nekaj minut. V soju žarometov so si zbrani segli v roke, nazdravili s penino ter si zaželeli predvsem zdravja, ljubezni, sreče in, času primerno, uspeha tudi na poslovnem področju.

 

Nadja Prosen Verbič

Foto: npv

Oglejte si tudi