Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Obnovitvena dela v cerkvi sv. Neže v Brezju

V nedeljo, 27. oktobra 2013, je bil opravljen blagoslov obnovitvenih del v cerkvi sv. Neže v Brezju. Lep jesenski dan je zbral ljudi, ki so napolnili cerkev pri popoldanski sv. maši. Blagoslov izvedenih del je opravil domači, dobrovski župnik Alojzij Golob, maševal pa je g. Miro Šlibar.
Ponosni domačini in tudi drugi so se veselili velike pridobitve. Med obnovo so izvajalci v zvoniku postavili novo hrastovo konstrukcijo za zvonove, izvedli elektrifikacijo zvonov in vzpostavili nov mehanizem za stolpno uro. Za bitje ure so vključili nova kladiva. Posodobitev je prinesla tudi avtomatizacijo zvonjenja in bitja ure. V cerkvi so položili nov tlak, tako imenovani klinker. Zidove so obnovili s sanirnim ometom. Za vzpon na cerkveni kor so izdelali nove hrastove stopnice, na koru pa položili nov hrastov tlak. Cerkev so prebelili z apnenimi barvami. Prepleskali so vsa okna in omare v zakristiji. Strokovno so obnovili glavni oltar sv. Neže. Zunaj, pod zvonikom so položili nov granitni tlak.

Po slovesnosti je bilo ob cerkvi družabno srečanje, obiskovalce so pričakale okusne dobrote domačih gospodinj ter rujna kapljica domačega vina in sok. Slovesni dogodek in dobra volja sta ljudi povezala v prijetne razgovore, pridni domačini in drugi posamezniki pa so obudili hvaležen spomin na vloženi trud.

 

RK AG

Oglejte si tudi