Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za sobota, 29.04.2017

delno oblačno
Popoldne bo ob morju pretežno jasno. Drugod bo spremenljivo oblačno, nastale bodo krajevne plohe. Na Primorskem bo pihala šibka burja, drugod veter vzhodnih smeri. Temperature bodo od 11 do 16, na Primorskem do okoli 18 stopinj C.
6°C | 16°C
nedelja, 30.04.2017
3°C | 18°C
ponedeljek, 01.05.2017
6°C | 21°C
torek, 02.05.2017
9°C | 20°C
sreda, 03.05.2017
8°C | 20°C
Opozorila
Sobota, 29.4.2017 ob 14h
Dodatnega opozorila ni.
6°C
16°C
delno oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Lokalne skupnosti

Obiskovalci so izbrali najboljše


LOKALNE SKUPNOSTI, SOSED SOSEDU

| |
22.05.2014      12:25
A A

Obiskovalci so izbrali najboljše



V Butajnovi je najboljšo domačo salamo izbralo občinstvo.
V Butajnovi je najboljšo domačo salamo izbralo občinstvo.
Deli:

Butajnova, 19. april – Z domačije pr' Oblak, ki je glede na svoj obnovljeni ambient kot nalašč za tovrstna druženja in dogodke, je letos prihajal vonj po domačih mesninah. Tam je namreč potekala vaška salamijada, na kateri se je predstavilo devet domačih salam, en želodec in ena klobasa. Najboljših pa tokrat ni izbirala strokovna komisija, temveč so jih s točkami od 1 do 5 ocenili kar obiskovalci. Tako je bil izbor najboljših najbolj pošten, obiskovalci pa so bili izjemno zadovoljni, ker so prav vse tekmovalne mesnine lahko pokusili in jih ocenili po svojih merilih. Po oceni organizatorja in domačega mesarja Antona Kreka pa so bili prav vsi izdelki zelo kakovostni, saj so bili izdelani po bolj ali manj domačih metodah.

Poleg domačih mesnin so lahko obiskovalci pokusili tudi domače žganje enajstih različnih okusov; tu so prav tako nastopali v vlogi ocenjevalcev ter izbrali najboljšega med dobrimi.

Dogodek je privabil precejšen del vaščanov in okoliških prebivalcev, zato so tekmovalci skupaj z organizatorjem sklenili, da naslednje leto salamijado v Butajnovi zagotovo ponovijo, morda še v večjem obsegu. Taki dogodki namreč družijo in zbližujejo, predvsem pa so pomembni za vse tekmovalce oziroma izdelovalce suhomesnatih izdelkov, saj si na takšnih srečanjih izmenjajo mnenja in izkušnje, ki so vselej dobrodošli.

 

Nadja Prosen Verbič




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Dobrova-Polhov Gradec!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!


Virtualni asistent
Naš časopis
Številka: 448
Izšla: 24.04.2017
Poglej Pdf

Bodite prvi pri oddaji mnenja.