Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Praznični koncert Godbe Dobrova - Polhov Gradec

Polhov Gradec, 15. december – V dvorani KD Jakoba Trobca je v prazničnem decembru Godba Dobrova - Polhov Gradec pripravila tradicionalni koncert.
Dobri dve leti je šele minilo, odkar je ideja o domači, "občinski" godbi izbruhnila na dan, in kaj hitro sta idejni vodji, Borut Dolinar in Matej Rihter, ki sta tudi ustanovitelja, prešla k dejanjem. Godba Dobrova - Polhov Gradec je bila tako ustanovljena aprila 2011 in v tem kratkem času je s svojimi inštrumenti in glasbeno žilico vanjo vstopilo že triindvajset članov, ki danes ubrano soustvarjajo glasbo za različne priložnosti. Godba je namreč prisotna na domala vseh prireditvah v občini in tudi širše. 

Tradicionalni praznični koncert, ki so ga letos pripravili drugič, tokrat v Polhovem Gradcu, je bil izjemno dobro obiskan. Glasbene ustvarjalce na trobilih in pihalih so prišli poslušat in spodbujat njihovi bratci in sestrice, očki in mamice, možje in žene, dedki in babice, strici in tete ter prijatelji. Ti so za trenutek odplavali stran od vsakdanjih težav ter se prepustili čudovitim zvokom, ki so jih v okviru prazničnega repertoarja pričarali člani godbe in njihovi gosti. Pevci ansambla Bitenc, ki so z godbo tudi sicer tesno povezani, so poslušalce pobožali s svojimi šarmantnimi glasovi in jim poskušali s hudomušnimi besedili dokazati, da glasba lahko olajša srčno napetost in odžene temačno razpoloženje. Vokalistka Kaja Rihter in Aleš Ogrin na klaviaturah, sicer člana orkestra Slovenske vojske, pa sta z nekoliko drugačnim izborom skladb povedala, da bi bilo brez glasbe življenje ena sama napaka. Z njima bi se tisti večer najverjetneje strinjali vsi, tisti na odru in v dvorani. Publika je bila namreč nad nastopajočimi navdušena, kar je bilo mogoče zaznati v bučnih aplavzih, ki se kar niso in niso hoteli končati. Ti so se večkrat ponovili tudi, ko je predsednik Godbe Dobrova - Polhov Gradec Borut Dolinar stopil na oder ter predstavil nekatere letošnje dosežke in načrte za prihodnje leto, ob koncu pa še javno pozdravil najbolj sveže člane in jim čestital.

S prijetnim sporočilom je ob koncu povezovalka Anamarija Čuden zbrane pospremila na njihove domove oziroma kdo ve kam, dejala je: "Lepo je, ko začutimo življenje, ko imamo občutek, da imamo nekje svoje mesto, pa naj si bo doma, v šoli, službi ali v godbi – veliko sonca in prijateljskih vezi na vsakem vašem koraku vam želim."

 

Nadja Prosen Verbič

Foto: npv

Oglejte si tudi