Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Počastili državni praznik

Dobrova, 23. december – Občina Dobrova - Polhov Gradec, njene občanke in občani so državni praznik, dan samostojnosti in enotnosti, praznovali v večnamenski športni dvorani na Dobrovi. Tu so Sloveniji in njenim državljanom v čast pripravili prijeten kulturni program, ki so ga oblikovala domača društva in posamezniki.
Ob praznovanju državnega praznika je zbranim čestital župan Franc Setnikar ter jim zaželel, da bi prihajajoče leto izkoristili v polnosti, praznike pa preživeli v krogu najbližjih. V nagovoru je izpostavil, da se s potrpežljivostjo, vztrajnostjo, predvsem pa z voljo lahko gradi male in večje palače oziroma projekte, ob tem pa se je navzočim zahvalil za njihov doprinos pri soustvarjanju skupnega dobrega. Povezovalec dogodka Pavle Ravnohrib je med drugim z nekaterimi domoljubnimi pesmimi opomnil na pokončno držo in ponos slovenskega naroda v preteklosti, tudi po vzoru ljudskega junaka Martina Krpana, ob katerem si je iz Levstikovega zapisa sposodil eno od njegovih prigod. Prav na omenjeno – pokončno držo in ponos ter svojo lastno državo nikdar ne smemo pozabiti, je med drugim še dejal. Tokrat so pravi odnos do slovenske države s prisotnostjo izkazali vsi navzoči. Posebej pa so jo lahko občutili, ko so si na začetku stoje mrmrali slovensko in evropsko himno. Ti sta izvedli Godba Dobrova - Polhov Gradec in pevka Janja Janša, ki sta z glasbenimi točkami obogatili program, glasbenikom in pevki pa sta se tekom večera na odru pridružili še vokalni skupini Svetlice in Osnovne šole Dobrova. Slovesnost se je zaključila z izsekom Ravnohribove pripovedi iz Cankarjevega Kurenta
: "Vesela domovina, pozdravljena iz veselega srca!" Prešerno je bilo tudi po uradnem delu, ko je bil čas, namenjen druženju ob okusnem prigrizku.

Nadja Prosen Verbič

Foto: npv

Oglejte si tudi