Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

5. tabor Godbe Dobrova - Polhov Gradec

Nova Štifta, od 25. do 27. junija – Zaključilo se je šolsko leto, sezona vaj ter nastopov in začel se je čas počitnic ter oddiha. Vendar to ne velja prav za vse. Godbeniki Godbe Dobrova - Polhov Gradec so po uspešno zaključenih letnikih v glasbeni šoli Emil Adamič, gostujoči na OŠ Dobrova, in rednih sredinih skupnih vajah v župnijskem domu na Dobrovi ob petkih na predvečer dneva državnosti sodelovali pri blagoslovu križa na Severjevem griču v Polhovem Gradcu, odigrali na občinski proslavi, na slovesni državni praznik pa zgodaj zjutraj vstali in se odpravili na intenzivne vaje v Novo Štifto. In to že peto leto po vrsti.

Letošnji tabor je bil še posebej uspešen, saj so se mladi godbeniki naučili nekaj  novih prvin, ki jih bodo občinstvu prvič pokazali na njihovem jubilejnem nastopu ob 5. obletnici godbe, ki bo predvidoma v drugi polovici oktobra 2016. Starši, ki smo prišli po svoje otroke, smo delček tega že lahko videli, saj zadnji dan vedno pripravijo kratek koncert in nas prav prijazno pogostijo.

Godbo Dobrova – Polhov Gradec sestavlja zdaj že 35 glasbenikov. Vsako leto prav na taboru z veseljem sprejmejo medse nekaj novih članov, ki izkažejo napredek pri igranju instrumenta na individualnih vajah tekom leta in so zreli za vstop v godbo. Letos je na taboru prvič sodelovalo kar 5 novih godbenikov. V vseh teh letih so se med godbeniki sklenile trdne prijateljske vezi, pa tudi simpatije, kar je dobra napoved za prihodnost Godbe Dobrova - Polhov Gradec.

Tudi letos so godbeniki na taboru ob dopoldnevih imeli vaje po petih skupinah instrumentov, skupne vaje pa v drugem delu dneva. Tretji dan jih je v roke prijel tudi posebni trener za figurativno korakanje, tako da je bila strokovna pomoč na letošnjem taboru še posebej močna. Prosti čas med vajami so si mladi in že malo manj mladi krajšali s skupinskimi igrami in klepetom.

V nedeljo so godbeniki za nekaj ur zapustili Novo Štifto, saj jih je iz Polhovega Gradca prišel iskat avtobus, da so se lahko udeležili povorke pred veselico. Predstavili so se v godbenih majicah, za katere sta tudi letos poskrbela Barbara in Klemen Žvokelj. Že drugič so predstavniki godbe sodelovali tudi na ekipnih kmečkih igrah.


Prazna vreča ne stoji pokonci, zato nas je nekaj staršev godbenikov ves čas skrbelo za njihova lačna usta. Slastne obroke smo pripravljali iz domačih dobrot, ki sta jih v glavnem priskrbela Romana in Robi Sečnik. Če povzamem dogajanje v nekaj  besedah: bilo je veliko glasbe, trdega dela, smeha, dobre hrane, iger in dobre volje oziroma, jeziku mladine, tabor godbe v Novi Štifti je zakon!

Po ponedeljkovem prijetnem zaključku so odšli vsi godbeniki na zaslužene počitnice, pa vendarle ste jih ali pa jih še boste slišali tu in tam ob različnih priložnostih tudi v poletnem času in na osvežitvenih vajah v juliju in avgustu. Hvala za vse, ki jih podpirate in jih boste podprli v bodoče, saj s tem pomagate vzgajati mladi rod v vztrajnosti, delu za skupnost in plemenitosti!

 

Magdalena Tehovnik

 

 

Oglejte si tudi