Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
PON.
13°C
2°C
Oceni objavo

Črna kronika – januar 2013

Januar prav tako ni bil lahek za policiste Policijske postaje Ljubljana Vič, ki so se soočili z več tatvinami in primeri nasilja.

Val navdušenja nad tujimi registrskimi tablicami je zajel tudi Horjul in Dobrovo, od koder poročajo o dveh parih izginulih tablic, s ceste Horjul-Koreno pa so neznano kam izpuhteli prometni znaki. V Opel Vectri, z neznanimi registrskimi tablicami, jo je z bencinskega servisa na Dobrovi prav urno pobrisal dolžnik za gorivo. Zaenkrat še neznani narcisoid v Polhovem Gradcu pa si je ob demontaži okrasnih pokrovov z vozila sodržavljana-davkoplačevalca verjetno mislil, da krasti sicer ni lepo, bo pa zato lepši njegov avto. Svojega avta pa očitno ni imel drugi član roparskega ceha, ki je v Razorih naletel na izredno bogat plen. Ob misli, da bi si na rame oprtal puhalnik za listje in kotno brusilko, ki sta ga gledala iz odklenjene Renault Lagune z reg. št. LJ KK-227, ga je verjetno malce zbodlo v križu, a je nato z velikim olajšanjem ugotovil, da so v njem tudi kontaktni ključi. Vključiti je moral le še navigacijsko napravo in se odpeljati v sončni zahod. Izvrstna prilika morda res dela tatu, a to še ne pomeni, da je tatvina dovoljena, zato za njim že poizvedujejo možje postave. Kot tudi poizvedujejo za trojico zmikavtov, ki so pri hiši v Brišah pri Polhovem Gradcu prosili vode za pokvarjeno vozilo. Medtem ko jim je dobrodušna  občanka v kuhinji točila vodo, sta ji dva izmaknila večjo količino gotovine. In potem se sprašujemo, odkod ljudski pregovor: Dobrota je sirota… Manj tatinske sreče sta imela Romuna, temnejše polti in višine okrog 150 cm, ki sta v horjulskem Mercatorju skušala ob menjavi denarja pri nakupu opetnajstiti prodajalko. Podvig jima ni uspel, nakar sta jo s temnim OA BMW, reg. št. DTR67EP podurhala mimo Petrola proti Dobrovi. Spet neki drugi sumljivci, bojda Romi, so se po poročanju občana zadrževali v bližini horjulskega gasilskega doma in si prav željno ogledovali bližnje hiše. Policisti jih o njihovih namenih zaenkrat še niso uspeli pobarati, saj so se še pred njihovim prihodom odpeljali naprej s svojo sivo Opel Vectro, reg. št. RT LJMF-958. Ali bi ta dogodek lahko bil kakorkoli povezan z izginulo (povsem novo) strešno kritino z mrliške vežice v Dobrovi, kjer so že avgusta lani skrivoma uradovali zbiralci barvnih kovin, pa zaenkrat ne moremo reči. Na delu so bili tudi vlomilci, ki niso uspeli prodreti v garažo v Podsmreki, jim je pa uspelo v podjetje v Pristavi pri Polhovem Gradcu, kjer pa ni bilo zanje očitno nič zanimivega.

Trda roka zakona je morala pretekli mesec zaradi družinskega nasilja posredovati v kar dveh primerih. V Podolnici so »junaku«, ki se je s pestmi lotil soproge, izdali plačilni nalog in mandatno kazen. Prav tako mandatna kazen je doletela tudi razgrajača iz Podsmreke, ki se je za spopad v družinskem krogu pred tem pošteno podprl z maligani. Kri pa je zavrela tudi med mladimi gosti nočnega lokala Zelena dolina v Vrzdencu, pri čemer jih je eden od udeležencev skupil do te mere, da je moral iskati pomoč na UBKC Ljubljana. Policisti bodo po zbranih obvestilih zoper osumljene nasilneže podali kazensko ovadbo.

V danih zimskih razmerah se še vedno ne znajde divjad. Zadnja žrtev je bila na cesti v Hruševem. Zaradi obilnega sneženja in posledičnih plazov pa je bil nekaj časa oviran promet na cesti Log – Belica.

 

Zbral in uredil:

Damjan Debevec

Oglejte si tudi