Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Grajski prostori v prazničnem vzdušju

Polhov Gradec, 1. in 2. december – Polhograjsko graščino je prvi konec tedna v čarobnem mesecu decembru preplavilo pravo praznično vzdušje. Javni zavod Polhograjska graščina je skupaj z Osnovno šolo Polhov Gradec tudi letos pripravil Miklavžev sejem, na katerem je razstavljalo kar 47 razstavljavcev.
Slab teden pred godom sv. Miklavža je Javni zavod Polhograjska graščina v sodelovanju z Osnovno šolo Polhov Gradec pripravil že 14. Miklavžev sejem. Ob odprtju je Marija Nartnik v imenu JZ Polhograjska graščina prijazno pozdravila vse razstavljavce in druge navzoče. Župan Franc Setnikar je vsem zaželel, naj zadnje dni najlepšega meseca v letu preživijo radostno, predvsem pa z več dobre volje in optimizma. Kratek program je popestril otroški pevski zbor Višajčki, ki je pod vodstvom Eme Nartnik zapel tri vesele pesmice in kot po navadi na usta poslušalcev izvabil radostne nasmeške.

Na sejmu so se poleg domačinov predstavili razstavljavci in ponudniki unikatnih izdelkov domače obrti od drugod; posebno veliko je bilo polhograjskih osnovnošolcev, ki so na ogled postavili svoje izdelke. Tako je bila ponudba na stojnicah res pestra: od mesnih in medenih do pekarskih in slaščičarskih izdelkov, namenjenih predvsem decembrskemu obdarovanju, na stojnicah in mizah so se znašli tudi izdelki iz vezenin, ročno šivane punčke, kvačkani angelčki, copatki, kapice in klobučki, pletenine, klekljani prtički, pa tudi izdelki iz slanega in kvašenega testa, aranžmaji iz suhega cvetja, glineni in leseni izdelki, domača mila, ročno izdelani nakit številnih vzorcev in tehnik, božično-novoletne voščilnice, adventni venčki, jaslice in okraski za jelko, svečke in še marsikaj – prav gotovo za vsakogar nekaj.

Pester in zanimiv pa je bil tudi spremljevalni program, namenjen predvsem otrokom. Vsak dan so potekale otroške delavnice, na katerih so otroci izdelovali in ustvarjali presenečenja iz žice, darilne škatlice, čarobne svečice ter okraske iz polstenja. Tako v soboto kot v nedeljo pa so si lahko ogledali otroško predstavo, in sicer Paket Pika Net gledališča Ku-kuc ter predstavo Angelček Dobrinček, ki je v Polhov Gradec pripeljala angelčke iz KD Limbar. Malo večji otroci ali odrasli pa so si lahko ogledali Muzej pošte in telekomunikacij, ki je organiziral vodene oglede. Ta dva dneva je vrata v grajsko podzemlje odprl tudi sam Lucifer, ki je gostil le najbolj žejne.

Miklavžev sejem zaradi prijetnosti in pestrosti postaja vse prepoznavnejši in tako vsako leto privablja več razstavljavcev in obiskovalcev. Za to se gre najbolj zahvaliti organizatorju JZ Polhograjska graščina, ki daje z ustvarjanjem in prirejanjem takšnih in drugačnih dogodkov kraju svojevrsten duh in pečat. Za to se mu je tokrat zahvalil tudi župan.

 

Nadja Prosen Verbič

Oglejte si tudi