Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Povzetek letnega poročila JP Vodovod - Kanalizacija o skladnosti pitne vode

JP Vodovod - Kanalizacija je v Občini Dobrova - Polhov Gradec izvajalec gospodarske javne službe oskrbe s pitno vodo na oskrbovalnem območju centralnega vodovodnega sistema, ki se oskrbuje iz vodarne Brest in na katerem ležita naselji Podsmreka in Komanija.

Nobeno drugo živilo ni nadzorovano tako strogo kot prav pitna voda. Nad zdravstveno ustreznostjo in skladnostjo pitne vode bdimo tako v JP Vo-Ka v okviru notranjega nadzora kot ministrstvo, pristojno za zdravje, v okviru monitoringa. Ustreznost nadzora preverjajo inšpekcijske službe. Notranji nadzor poteka po načrtu, ki natančno opredeljuje dnevna mesta vzorčenja in vrsto preizkušanj na posameznem odvzemnem mestu glede na vrsto tveganja.
Preizkušanje vzorcev v okviru notranjega nadzora izvaja Služba za nadzor kakovosti pitne in odpadne vode v laboratoriju JP Vodovod - Kanalizacija in zunanji izvajalci. Vsi izvajalci izpolnjujejo splošna merila za delovanje preizkusnih laboratorijev, predpisana po standardu SIST EN ISO/IEC 17025, in redno sodelujejo v medlaboratorijskih primerjalnih preizkusih.
Skladno s Pravilnikom o pitni vodi (Ur. l. RS 19/04, 35/04, 26/06, 92/06, 25/09) smo pripravili letno poročilo o skladnosti pitne vode za leto 2012, ki je objavljeno na spletni strani www.vo-ka.si v rubriki Informacije/Kakšno vodo pijemo/Letno poročilo o skladnosti pitne vode. Povzetek poročila se nahaja v preglednici, ki prikazuje število odvzetih in neskladnih vzorcev v okviru notranjega nadzora za mikrobiološka in fizikalno-kemijska preizkušanja za oskrbovalno območje Brest.

Za vsa morebitna vprašanja smo vam na voljo na e-naslovu voka@vo-ka.si.

JP Vodovod - Kanalizacija, Vodovodna cesta 90, 1000 Ljubljana,

april 2013

 

Oglejte si tudi