Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Noj - Tomi prejel laskavi priznanji

V zadnjem času se v Sloveniji močno poudarja prodaja domačih, naravnih kmetijskih proizvodov, predvsem suhomesnati izdelki so pri kupcih zelo iskano blago. Tudi ozaveščanje potrošnika o pomenu zdrave, doma pridelane hrane sledi tem smernicam.

Tudi kmetija Pr' Lupč iz Butajnove nad Horjulom, bolj poznana pod znamko NOJ - TOMI, je tu zaznala eno od tržnih niš, zato se že nekaj časa, poleg vzreje nojev, ukvarja s celotno pridelavo mesnih izdelkov in prodajo. Zavedajo pa se tudi pomena kakovosti izdelka, ki ga dajo na trg, zato se zanjo ves čas trudijo. Če pa je kakovost podkrepljena še s priznanjem s katerega od ocenjevanj, pa je trženje še nekoliko bolj preprosto in predvsem bolj zanesljivo, zato se tekmovanj udeležujejo vse pogosteje. "Prav ocenjevanja in povratne informacije, ki so nam kmetom na voljo na različnih tekmovanjih in prihajajo od usposobljenih strokovnjakov, nam pomagajo, da kakovost naših domačih izdelkov le še raste in se izboljšuje," pravi lastnik kmetije Anton Krek.

Kmetija se tako lahko letos pohvali že z dvema laskavima priznanjema, in sicer je konec marca sodelovala na 4. regijskem, osrednjeslovenskem ocenjevanju suhomesnatih izdelkov, ki poteka v organizaciji KSS KGZS - Zavoda Ljubljana. Tam je za svoj izdelek v konkurenci 67 domačih salam prejela odlično bronasto priznanje. Prav tako je za domačo salamo prejela bronasto priznanje pretekli konec tedna, ko je na Ptuju v organizaciji Kmetijsko-gozdarskega zavoda Ptuj, Mestne občine Ptuj ter javne kmetijske svetovalne službe pri kmetijsko-gozdarski zbornici potekala 25. državna razstava Dobrote slovenskih kmetij. Tja je svoje izdelke poslalo več kot 600 kmetij iz vse Slovenije in celo zamejstva. Domačih salam, med katerimi je bilo mogoče videti tudi salamo z imenom NOJ - TOMI, je bilo na tokratnem vseslovenskem tekmovanju več kot sto. Prejeti bronasto plaketo med toliko tekmovalci je vsekakor pohvalno, hkrati pa izdelovalcu nalaga odgovornost, da kmetijsko dejavnost v tej obliki le še nadaljuje.

 

Nadja Prosen Verbič

Oglejte si tudi