Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Barka nasedla na Črnem Vrhu!

Ne gre za Jehovove priče, niti za najnovejše protipoplavne ukrepe ... Barka je na 600 metrov višine priplula z Butajnove in s seboj pripeljala dekleta, veselje in dalmatinske ritme!
Dom krajanov na Črnem Vrhu je na pustno soboto pokal po šivih že ob 19. uri, ko so člani KD Črni Vrh uprizorili komedijo Županova Micka. V preddverju pa so svoja grla že ogrevali člani narodnozabavnega ansambla Ribniški pušeljc iz Ribniške doline, ki so na koncu, po predstavi in maškaradi, kot tretje dejanje večera razigrali dvorano našemljeni v cigane. In v vednost, pušeljc v deželi suhe robe ni iz rož, ampak je drevesce v vazi, na katerem so obešene lesene žlice, sita in podobne reči. Pa lepo po vrsti, kot so hiše v Trsti ...

Po koncu gledališke igre in bučnem aplavzu se je vzdušje zelo sprostilo in mlade maškare so zasedle prvo polovico dvorane, medtem ko so se na gasilskih mizah zvrstili številni odrasli pivci in pevci. V maškare so bile napravljene tudi tri mične natakarice, ki so predstavljale bele kokoške ... »Pa kdaj imajo one masko, danes ali celo leto?« se je glasno pohecal redni podpornik šanka, ampak za pusta hrusta se dogaja marsikaj ... Mladi volkodlak ostrih zob se je pomešal med drakulo, zombije, čarovnice in princeske, izvirno masko je napravil sam – kar na motoristični čeladi. Tu je bil še debeli Garfield, zelo izvirni sta bili tudi teti z metlami v podobi snežakov; prostora za parkiranje prevoznih metel je bilo zunaj dovolj, tako da ne vem, katera se je našemila in katera odšemila ob prihodu v dom krajanov ... In nekaj njih je javno priznalo, da so celo afne-pika-ne-vem-kaj-že, samo da prejmejo slike ...
In vrhunec maškarade je bil izbor najlepše maske, ki ga je vodila Darja Plestenjak. Po posebni animaciji, plesu z malimi in mladimi maškaricami na ritme Račk in podobnih poskočnic, so se sodniki odločili, da je najboljša maska mala čebelica! Z mamico sta bila res lep par in tudi praktično darilo bo prišlo v številčni družini še kako prav.

In ko smo mislili, da smo že doživeli vrhunec večera, ko je dež počasi pojenjal, ko smo greli roke ob živem ognju iz živega štora oziroma čole, kot tu rečejo, se pripelje barka z Butajnove, ki se je ustavila v nizkih vodah Črnega Vrha, da bi natočili zlatega goriva v mornarje in odtočili, saj WC-ja kljub vsej bogatiji na barki nimajo. Kako detajlno so predelali kombinirano vozilo C25, vsa čast! Pred nekaj leti so celo sestavili dva avta znamke Yugo v enega, na štirih kolesih, a z dvema motorjema ... Bravo, Toni & co., pa še mični dični hostesi zraven – se vidi, da kjer je dobra volja, najbolja je družba poleg!

Sebastjan Vehar 

Oglejte si tudi