Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Agora predstavlja krajanom kebab

Dobrova je kraj dobre malice ... Dvema pekarnama se je pridružila še kebabčinica, okrepčevalnica Agora na mestu nekdanje športne okrepčevalnice, ki je ponujala piščance iz vakuumske peke, čevapčiče in vse, kar je vmes ... Znova se je odprla tudi gostilna Pri Pratkarju, a nova najemnica ni zainteresirana za brezplačno predstavitev v Našem časopisu.
Okrepčevalnica Agora je po imenu grška, po lastniku pa seveda balkanska ... Za časa antične Grčije (1800–800 p. n. št.) je beseda agora označevala osrednji trg ali središče takratnih mest. Najemnik okrepčevalnice Resmi Adili, za znance Mičo, je osem let nabiral izkušnje v podobni okrepčevalnici v Kranju. Ponudba poleg piščančjega in govejega kebaba vključuje tudi hamburgerje, čevapčiče in pleskavice, pri čemer Adili poudarja, da so tudi kruh in lepinje pečeni v namenski peči vsak dan sproti. Dva člana ekipe okrepčevalnice Agora nam bosta stregla od ponedeljka do sobote od 9. do 23. ure, le ob nedeljah od 12. do 23. ure.
Kebab je specialiteta, ki prihaja iz južne in centralne Azije in ima turške korenine, jed je starejša od Kristusa! Doner kebab je v Evropi najbolj priljubljena oblika kebaba; pri pripravi tega se sveže in hrustljavo zapečeni kosi mesa tanko narežejo z namenskim električnim rezilom ter servirajo skupaj z zelenjavo in začimbami v prav tako sveže popečenem kruhu. Jufka je oblika kebaba, kjer se namesto kruha uporabi tanka tortilja, ki spominja na palačinko. Kot zanimivost naj omenimo, da meso, nasajeno na kovinsko palico, prihaja v zamrznjeni obliki iz Nemčije, in to za veliko večino slovenskih okrepčevalnic.

Dogovorite se lahko tudi za pripravo večjega števila sendvičev ali kebabov – npr. za športne ekipe ali praznovanja. Za naročilo pokličite na tel. številko 031 224 754.

 

Sebastjan Vehar

Oglejte si tudi