Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za sreda, 18.01.2017

pretežno oblačno
Danes bo v zahodnih krajih delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Drugod bo pretežno oblačno, predvsem v južni Sloveniji bo občasno še rahlo snežilo. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem močna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -4 do 2, na Primorskem do 6 stopinj C.
-4°C | 0°C
četrtek, 19.01.2017
-7°C | 0°C
petek, 20.01.2017
-9°C | 0°C
sobota, 21.01.2017
-9°C | 1°C
nedelja, 22.01.2017
-9°C | 0°C
Opozorila
Sreda, 18.1.2017 ob 6h
Do jutri zjutraj bo na Primorskem še pihala močna burja, ki bo na izpostavljenih mestih v sunkih dosegala hitrost od 110 do 140 km/h. Počasi bo slabela jutri čez dan, a bo do večera na izpostavljenih legah v sunkih še lahko presegala hitrost 100 km/h.
-4°C
0°C
pretežno oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice

Agora predstavlja krajanom kebab


NOVICE

| |
22.03.2015      11:51
A A

Agora predstavlja krajanom kebab


Dobrova je kraj dobre malice ... Dvema pekarnama se je pridružila še kebabčinica, okrepčevalnica Agora na mestu nekdanje športne okrepčevalnice, ki je ponujala piščance iz vakuumske peke, čevapčiče in vse, kar je vmes ... Znova se je odprla tudi gostilna Pri Pratkarju, a nova najemnica ni zainteresirana za brezplačno predstavitev v Našem časopisu.


Kebab je glavna specialiteta.
Kebab je glavna specialiteta.
Deli:

Okrepčevalnica Agora je po imenu grška, po lastniku pa seveda balkanska ... Za časa antične Grčije (1800–800 p. n. št.) je beseda agora označevala osrednji trg ali središče takratnih mest. Najemnik okrepčevalnice Resmi Adili, za znance Mičo, je osem let nabiral izkušnje v podobni okrepčevalnici v Kranju. Ponudba poleg piščančjega in govejega kebaba vključuje tudi hamburgerje, čevapčiče in pleskavice, pri čemer Adili poudarja, da so tudi kruh in lepinje pečeni v namenski peči vsak dan sproti. Dva člana ekipe okrepčevalnice Agora nam bosta stregla od ponedeljka do sobote od 9. do 23. ure, le ob nedeljah od 12. do 23. ure.
Kebab je specialiteta, ki prihaja iz južne in centralne Azije in ima turške korenine, jed je starejša od Kristusa! Doner kebab je v Evropi najbolj priljubljena oblika kebaba; pri pripravi tega se sveže in hrustljavo zapečeni kosi mesa tanko narežejo z namenskim električnim rezilom ter servirajo skupaj z zelenjavo in začimbami v prav tako sveže popečenem kruhu. Jufka je oblika kebaba, kjer se namesto kruha uporabi tanka tortilja, ki spominja na palačinko. Kot zanimivost naj omenimo, da meso, nasajeno na kovinsko palico, prihaja v zamrznjeni obliki iz Nemčije, in to za veliko večino slovenskih okrepčevalnic.
Dogovorite se lahko tudi za pripravo večjega števila sendvičev ali kebabov – npr. za športne ekipe ali praznovanja. Za naročilo pokličite na tel. številko 031 224 754.

 

Sebastjan Vehar




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Dobrova-Polhov Gradec!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!


Virtualni asistent
Naš časopis
Številka: 444
Izšla: 19.12.2016
Poglej Pdf

Bodite prvi pri oddaji mnenja.