Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

17. Božični koncert na Dobrovi

Dobrova, 27. december - Dan med božičem in novim letom bi bil za mnoge še en z opravki natrpan pred novoletni dan, če ne bi pevci Mešanega pevskega zbora KUD Dolomiti, pripravili tradicionalnega božičnega koncerta na Dobrovi.

Prenovljena cerkev Marije Vnebovzete je, s svojo sakralno dediščino in jaslicami, že pred koncertom ustvarila vzdušje upanja in miru. Izvrstno pripravljen pevski program, ki ga je pripravil zborovodja Borut Dolinar z izjemnimi pevci, solisti in gosti, je radostno vzdušje nadgradil. V prvem delu so poslušalci, preko različnih tujih ljudskih pesmi, angleške, francoske, nemške, začutili kako različen je temperament evropskih narodov, ki pa ohranja svojo milo harmonijo, ko se priklanja Njemu, ki se nas je na skrivnosten način dotaknil na Sveti večer. Ubrano petje je dopolnila Taja Levstek na orglah, obetavna glasbenica in študentka Akademije za glasbo. Vsako leto nas na koncertu razveselijo različne gostujoče skupine ali posamezniki. Letos je bila to domača Godba Dobrova - Polhov Gradec, ki ji dirigira Matej Rihter, priznan trobentač. Za mnoge pa koncert ne bi bil to kar je, če ne bi bilo misli, ki jih iz leta v leto skozi vezni tekst podaja Mojca Kucler Dolinar.

Ob koncu so se organizatorji zahvalili vsem sodelujočim, posebej domačemu župniku gospodu Golobu. Poslušalci pa so bili deležni toplega napitka in druženja s pevci pred župnijskim domom, kjer prav tako ni manjkalo pesmi.

 

Nadja Prosen Verbič

Oglejte si tudi