Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za sobota, 25.02.2017

jasno
Zvečer in del noči bo oblačno s padavinami. Meja sneženja se bo v prvi polovici noči spustila do nadmorske višine okoli 500 m. Na Primorskem bo zapihala zmerna burja. V drugem delu noči bodo padavine ponehale in do jutra se bo od severa že večinoma razjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 5, v alpskih dolinah do -5 stopinj C.
2°C | 10°C
nedelja, 26.02.2017
-4°C | 11°C
ponedeljek, 27.02.2017
-2°C | 13°C
torek, 28.02.2017
5°C | 14°C
sreda, 01.03.2017
3°C | 13°C
Opozorila
Petek, 24.2.2017 ob 19h
V drugem delu noči in v soboto dopoldne bo burja predvsem na območju Vipavske doline v sunkih lahko dosegala hitrost med 90 in 100 km/h. Nato bo slabela.
2°C
10°C
jasno
Nahajaš se tukaj: Dogodki

8. delavnica Živimo zdravo - Predavanje o varni h...


Ostalo
 | 
19.12.2013, 18:00 - 21:00
A A

8. delavnica Živimo zdravo - Predavanje o varni hrani in praktična priprava namazov s pokušino


Kje: Športna dvorana pri Osnovna šola Polhov Gradec, Polhov Gradec 95, 1356 Dobrova
Kdaj: 19.12.2013, 18:00 - 21:00
Organizator: 

Občina Dobrova-Polhov Gradec, Zavod za zdravstveno varstvo Ljubljana



19. decembra 2013, ob 18. uri, bo v avli Osnovne šole Polhov Gradec potekala 8. delavnica programa Živimo zdravo.

 

Na delavnici bosta sodelovali Bojana Heindler, san. inž., Kati Rupnik, dipl. org.

 

Na delavnici o varni prehrani bomo spoznali razliko med “zdravo” in “varno” prehrano. Spregovorili bomo o bioloških, fizikalnih in kemijskih tveganjih v prehrani – od kod izvirajo, kakšne so lahko njihove posledice in kako jih obvladujemo. Da bomo laže kos mikroorganizmom, jih bomo nekoliko podrobneje spoznali. Predvsem se bomo posvetili pogojem, ki jih potrebujejo za svojo rast in razmnoževanje ter okoliščinam ki to zavirajo. Opozorili bomo na potrebo po še skrbnejšem ravnanju s t. i. »občutljivimi« živili. Beseda bo tekla tudi o dejavnikih, ki vplivajo na varnost živil v različnih fazah ravnanja z njimi – od nakupa oz. domače pridelave, preko shranjevanja, odtaljevanja, toplotne obdelave, pa vse do uživanja jedi.

 

V drugem delu delavnice se boste udeleženci »prelevili« v prave kuharje in pripravili nekaj zdravih namazov, ki jih bomo pa tudi skupšaj poizkusili.

 

 

Vse delavnice bodo za udeležence v celoti brezplačne.

 

Za dodatne informacije se lahko obrnete na Sandro Nartnik, tel. št.: 01/3601-800 ali na elektronski naslov sandra.nartnik@dobrova-polhovgradec.si

 

Vabimo vas, da se nam pridružite


Lokacija: Športna dvorana pri Osnovna šola Polhov Gradec




Deli z ostalimi:
Komentiraj dogodek

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta dogodek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!