Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

OBVESTILO VSEM UPORABNIKOM, KI SE S SPITNO VODO OSKRBUJEJO IZ JAVNEGA SISTEMA DOBJE ZA LETO 2016

Notranji nadzor nad kvaliteto pitne vode iz omrežja vodovoda Dobje izvajajo strokovni delavci Nacionalnega laboratorija za zdravje okolje in hrano, OE Celje v smislu odvzema vzorcev za mikrobiološke in fizikalno kemijske analize, skladno z letnim načrtom vzorčenja po sistemu kakovosti HACCP.

V letu 2016 je bilo iz omrežja javnega sistema oskrbe s pitno vodo Dobje odvzetih 10 vzorcev za mikrobiološke preiskave in 1 za fizikalno kemijsko analizo.

Iz odvzetih mikrobioloških vzorcev v letu 2016 je razvidno, da 1 od odvzetih vzorcev ni ustrezal kriterijem zgoraj citiranega pravilnika zaradi najdenih 59 koliformnih bakterij v 100 ml.

Kot upravljavci smo na navedeno stanje izvršili vse potrebne preventivne ukrepe za nemoteno oskrbo uporabnikov pitne vode.

Na vodovodnem sistemu Dobje se izvaja kontinuirana dnevna dezinfekcija pitne vode, ki zagotavlja dodatno ustreznost pitne vode.

Fizikalno kemijska preiskava pitne vode za leto 2016 iz omrežja vodovoda Dobje kaže ustrezno kvaliteto le te.

Kot upravljavci oskrbnega sistema Dobje, se bomo tudi v bodoče trudili za nemoteno oskrbo vseh uporabnikov, v smislu zagotavljanja zdravstveno ustrezne pitne vode in varne oskrbe.

Več o poročilu si lahko preberete v prilogi.

Oglejte si tudi