Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

AKTUALNI RAZPISI

Sredstva za investicije

Slovenski podjetniški sklad je zaradi porabe sredstev predčasno zaprl razpis za ugodne kredite. SID banka ima na voljo sredstva še do konca oktobra. Krediti so namenjeni za vse velikosti podjetij. 

Krediti iz Posojilnega sklada za mala in srednje velika podjetja (MSP)
 
1. Razvojno-spodbujevalni program SID banke za mikrofinanciranje poslovanja MSP    
MSP 1 - TEKOČE POSLOVANJE MIKRO
za kredite v vrednosti od 30.000,00 EUR do 100.000,00 EUR   
2. Razvojno-spodbujevalni program SID banke za financiranje poslovanja MSP    
MSP 2 - TEKOČE POSLOVANJE
za kredite v vrednosti od 100.001,00 EUR do 1.000.000,00 EUR 
3. Razvojno-spodbujevalni program SID banke za financiranje naložb in zaposlovanja v MSP  MSP 3 - NALOŽBE IN ZAPOSLOVANJE
za kredite v vrednosti od 30.000,00 EUR do 5.000.000,00 EUR 
4. Razvojno-spodbujevalni program SID banke za financiranje raziskav, razvoja in inovacij v MSP  
MSP 4 - RAZISKAVE, RAZVOJ IN INOVACIJE
za kredite v vrednosti od 30.000,00 EUR do 10.000.000,00 EUR 
5. Razvojno-spodbujevalni program SID banke za financiranje naložb in kapitalskega utrjevanja MSP 
MSP 6 - NALOŽBE S KAPITALSKO UTRDITVIJO      
za kredite v vrednosti od 100.000,00 EUR do 5.000.000,00 EUR 
6. Razvojno-spodbujevalni program SID banke za financiranje poslovanja in kapitalskega utrjevanja MSP 
MSP 7 - TEKOČE POSLOVANJE S KAPITALSKO UTRDITVIJO  
za kredite v vrednosti od 100.000,00 EUR do 5.000.000,00 EUR 
 
Kdo lahko pridobi kredit
Kredit lahko pridobi pravna oseba zasebnega prava s sedežem v Republiki Sloveniji, ki je ustanovljena in deluje kot gospodarska družba po Zakonu o gospodarskih družbah (ZGD-1) ter izpolnjuje naslednje osnovne pogoje:
(a) po velikosti sodi v kategorijo MSP;
(b) ni podjetje v težavah;
(c) po zadnjih razpoložljivih podatkih Finančne uprave Republike Slovenije nima neporavnanih obveznosti iz naslova obveznih dajatev;
(d) nima neporavnanega naloga za izterjavo zaradi predhodne odločbe Evropske komisije, ki je pomoč razglasila za nezakonito in nezdružljivo s skupnim trgom,
(e) ne posluje v izključenem sektorju;
(f) posluje najmanj dve polni poslovni leti (24 mesecev), oziroma razpolaga z računovodskimi izkazi za dve polni poslovni leti;
(g) ima povprečno število zaposlenih najmanj 2,0 po podatku iz zadnjih razpoložljivih računovodskih izkazov upravičenca, oddanih na AJPES,
 

Najava nepovratna sredstva za pred industrijsko obdelavo lesa

Razpisnik: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Datum objave: 5.9.2016

Rok za oddajo: skladno z razpisnimi pogoji

Višina sofinanciranja: do 40% upravičenih stroškov

Razpis je predviden v oktobru 2016.

Nepovratna sredstva za promocijo novih in inovativnih turističnih proizvodov

Predmet javnega razpisa

Predmet razpisa je sofinanciranje izvedbe aktivnosti za razvoj in promocijo novih in inovativnih turističnih proizvodov turističnega gospodarstva, ki temeljijo na principih trajnostnega razvoja ter s tem okrepiti konkurenčnost in kakovost na vseh področjih in na vseh ravneh slovenskega turizma. Pri aktivnostih vezanih na umestitev turističnega proizvoda na trg je poudarek na digitalnih vsebinah.

Pod pojmom nov turistični proizvod se po tem razpisu smatra turistični proizvod, ki ga prijavitelj do sedaj še ni imel v svoji ponudbi in s katerim dviga kakovost svoje ponudbe in prispeva k večji pestrosti ponudbe turistične destinacije. 

Pod pojmom inovativen turistični proizvod se po tem razpisu smatra turistični proizvod s karakteristikami, ki ga razlikujejo od podobnih turističnih proizvodov na trgu (pod trgom je mišljeno vsaj območje Slovenije) in vsebuje elemente nenavadnosti, izvirnosti, sistemskega poslovnega razmišljanja in promocije slovenskega turizma.

Upravičenci

Upravičenci do sredstev po tem razpisu so gospodarske družbe, samostojni podjetniki posamezniki in zadruge s področja turizma. Upravičenci so lahko mikro, mala in srednje velika podjetja (celotna skupina lahko ima do 250 zaposlenih). 

Višina subvencije

Projekt se lahko sofinancira v deležu do 70% upravičenih stroškov za Zahodno regijo ter do 75% za Vzhodno regijo. Minimalna vrednost upravičenih stroškov projekta je 30.000,00 EUR, maksimalna vrednost pa 200.000,00 EUR ob upoštevanju pravila DE MINIMIS.

Upravičeni stroški 

so stroški storitev zunanjih izvajalcev:

​-  svetovanje (30%),
- oblikovanje (grafična podoba vsebin),
​- digitalna prenova obstoječih ali vzpostavitev novih digitalnih komunikacijskih orodij,
- oglaševanje (30%),
- specializacija. 

Obdobje upravičenosti je od dneva oddaje vloge do 15.10.2018. 

Predmet razpisa je sofinanciranje (subvencije) zaključka razvoja MVP (minimalno sprejemljiv produkt) in komercializacije končnih produktov inovativnih podjetij, ki jih razpisuje Slovenski podjetniški sklad v letu 2016.

Operacije (potrjeni projekti) se bodo izvajale v Vzhodni kohezijski regiji (vključene pomurska, notranjsko-kraška, podravska, spodnjeposavska, zasavska, koroška, jugovzhodna Slovenija in savinjska statistična regija), in Zahodni kohezijski regiji (vključene osrednjeslovenska, gorenjska, goriška in obalno-kraška statistična regija).

Upravičeni prijavitelji

Na razpis se lahko prijavijo mikro, mala in srednje velika podjetja, ki se kot pravna ali fizična oseba, ukvarja z gospodarsko dejavnostjo in so organizirana kot gospodarske družbe, samostojni podjetniki posamezniki, zadruge ali zavodi ter izpolnjujejo druge razpisne pogoje. Za opredelitev MSP se upoštevajo določila iz Priloge 1 Uredbe Komisije (ES) št. 651/2014, z dne 17. 6. 2014.
 
V sredini oktobra 2016 bo Fundacija za šport  predvidoma objavila javna  razpisa:

 - Javni razpis Fundacije za šport za sofinanciranje športnih dejavnosti, raziskovanja in razvoja športa ter založništva v športu v letu 2017
in
- Javni razpis Fundacije za šport za sofinanciranje gradnje športnih objektov v letih 2017, 2018 in 2019.

​Za več informacij pokličite na 030 20 50 20 ali pišite na info@tibito.eu.

MINISTRSTVO ZA KMETIJSTVO, GOZDARSTVO IN PREHRANO JE objavilo OKVIRNI TERMINSKI NAČRT OBJAVE JAVNIH RAZPISOV ZA UKREPE PRP 2014-2020 V LETU 2016, ki ga najdete v datoteki pod rubriko PRIHAJAJOČI RAZPISI.

Oglejte si tudi