Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Prijave na Simbiozo do 15. oktobra

Ideja medgeneracijskega sodelovanja se širi in raste.

Teden Simbioze letos že tretjič, a zadnjič v tovrstnih obliki – za nadaljevanje računalniškega izobraževanja starejših kmalu program Simbioza Mojstri Ljubljana, 9. 10. 2013 – Projekt Simbioza bo med 21. in 25. oktobrom po celi Sloveniji tretjič ponudil možnost izobraževanja o osnovah računalništva in mobilne telefonije.

 

Prijave na delavnice, ki bodo letos potekale na več kot 340-ih lokacijah, so odprte do 15. oktobra 2013. Po zaključku tedenskih delavnic, ki bodo letos zadnjič potekale v tovrstni obliki, bo Simbioza dobila trajnostni značaj. Medgeneracijsko sodelovanje bo v vsakdanjik namreč vtkala z neprofitnim programom Simbioza mojstri, namenjen povezovanju mladih iskalcev zaposlitve, in starejših, ki si želijo vstopiti v svet računalništva, ter drugimi projekti medgeneracijskega sodelovanja.

 

Najbližja Simbioza

 

Najbližji tečji Simbioze bodo potekali na Ptuju.

 

Vsi starejši z željo po osvajanju novih znanj in mlajši prostovoljci se lahko prijavijo do 15. 10. 2013 na spletnem mestu www.simbioza.eu ali telefonski številki 040 940 888.

 

V preteklih dveh letih je projekt Simbioza, največji vseslovenski prostovoljski projekt za dvig

računalniške pismenosti starejših, skupno povezal približno 16.000 starejših, udeležencev, in mladih

mentorjev. Raslo je tudi število lokacij izobraževanj, ki jih je letos na voljo več kot 340. »Število lokacij

je od lani še zraslo, kljub velikemu številu mest, pa so nekatere lokacije že polno zasedene. Vsem, ki o udeležbi v letošnji Simbiozi še razmišljajo, zato svetujemo, naj nikar ne odlašajo s prijavo. Družba bo prijetna, znanja koristna, celostna izkušnja pa nepozabna,« k prijavam poziva Ana Pleško, vodja projekta Simbioza 2013.

 

»Po dveh uspešnih letih lahko rečemo, da v tretje ponujamo izobraževanja na visokem kakovostnem nivoju. Poleg osnov računalništva in mobilne telefonije se starejši lahko spoznajo z internetom, epošto in tudi s Facebookom, prek katerega mnogi ohranjajo stike tudi v bodoče. Na nekaterih lokacijah starejšim letos predstavljamo tudi najsodobnejše trende – tablične računalnike. Letošnje leto pa je posebno in prelomno tudi zato, ker Simbioza dobiva trajnostni značaj,« letošnje aktivnosti povzema Ana Pleško.

Oglejte si tudi