Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
8°C
JUTRI
21°C
7°C
Oceni objavo

1. krog državnih lig v streljanju

Ta konec tedna je v Ljubljani potekal 1. krog državnih lig v streljanju z zračnim orožjem. V soboto so nastopili člani prve ekipe Bianka Vogrinčič, Jan Nagy in Žan Kelenc, ki so se v 1.A ligo vrnili po enoletni odsotnosti. Kljub slabšemu streljanju moškega dela ekipe smo pristali na zelo dobrem sedmem mestu. Bianka, ki je najbolj zaslužna za tako visoko uvrstitev, je ves čas tekme bila na mestih, ki peljejo v finale, torej med prvimi osmimi, vendar je uvrstitev tja zapravila z dvema slabšima streloma čisto na koncu tekme. S takšnim streljanjem v nadaljevanju sezone, predvsem na kontrolnih tekmovanjih, bo resna kandidatka za uvrstitev v žensko člansko državno reprezentanco, zato si zasluži vse čestitke.
V nedeljo so bili na vrsti mladi strelci in strelke. Po sezonah dominacije Žana v kadetskih in mladinskih ligah, se bomo letos morali zadovoljiti z nekoliko slabšimi dosežki. Čevlje dvakratnih mladinskih ekipnih državnih prvakov letos noli le Jan Nagy, ki je prvo tekmo končal na četrtem mestu med mladinci s 403,6 krogi. Da jabolka z istega drevesa ne padajo daleč narazen, dokazuje njegova mlajša sestra Nika, ki je na svoji prvi tekmi med kadetinjami s 393,2 zasedla osmo mesto. Prav tako sta krstni nastop s standardno zračno puško imela tudi Rok Horvat in Aljaž Horvat. Rok je s 382,5 krogi med kadeti zasedel 13. mesto, Aljaž, za katerega je to bila sploh prva tekma, na kateri je nastopil pa je bil s 356,1 krogi 41. Njegov rezultat je toliko boljši, saj med tednom stanuje v Mariboru, kjer obiskuje prvi letnik srednje šole in nima možnosti treniranja. Ekipno so Nika, Rok in Aljaž zasedli sedmo mesto v mešani kadetski konkurenci. Čestitke vsem.

Med tekmovanjem smo se ustavili tudi v trgovini s strelsko opremo Rajmonda Debevca, kjer smo Niki naročili novo opremo, ki si jo nedvomno zasluži, vmes pa še malo pustošili po škatli s čokoladnimi bomboni, ki se je ponujala na mizi v trgovini.

Oglejte si tudi