Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
11°C
5°C
Oceni objavo

ŠD Cirkulane uradno predalo svojemu namenu nov športni objekt

V okviru petega občinskega praznika Občine Cirkulane je v soboto, 16. junija potekala še zadnja pripreditev - otvoritev športnega objekta, tribun s slačilnicami. Za vse občane, posebej pa člane ŠD Cirkulane je bil poseben dan. Ne zgodi se ravno pogosto, da imamo priložnost slovesno odpreti nov objekt, vreden več tisoč evrov in ga predati v rabo mladim in starim, ki so željni športnega udejstvovanja in rekreacije.
Slovesnostob odprtju se je začela ob 16. uri. V kulturnem programu so sodelovali Mešani pevski zbor KD Cirkulane ter frajtonarja Nejc Kralj in Robert Potočnik. Nekaj o začetkih ŠD Cirkulane je povedal predsednik društva, g. Rajko Klajderič. O poteku in pomenu izgradnje novega objekta pa je spregovoril župan, g. Janez Jurgec. Sledil je svečan prerez traku. Opravili so ga:  predsednik ŠD Cirkulane, Rajko Klajderič; župan Občine Cirkulane, g. Janez Jurgec, ter direktor Cestnega podjetja Ptuj, g. Martin Turk; podizvajalec del. Nato je sledil blagoslov objekta, ki ga je opravil farni župnik, dekan Emil Drev.


Po kulturnem programu so obiskovalci v veselem vzdušju nazdravili novi pridobitvi. Kasneje si  je novopridobljen objekt bilo možno tudi ogledati. To pa seveda še ni bil konec veselega druženja. Po uradnem delu otvoritve je namreč sledila  nogometna tekma med domačo ekipo Cirkulan in pa ekipo Aluminija iz Kidričevega, ki je letos ubranila naslov prvaka v 2. ligi in se odločila storiti tudi korak naprej, tako da je postala novopečeni prvoligaš. 

V večernih urah je zbrane zabaval ansambel Štajerci, pripravili pa so še posebno presenečenje - ognjemet.

Oglejte si tudi