Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
15°C
0°C
Oceni objavo

Peti praznik v Cirklulanah

V Cirkulanah je v petek, 1. junija, potekala osrednja prireditev ob 5. občinskem prazniku. Pred dežjem so občani in občanke pobegnili v novo večnamensko dvorano, kjer je zbrane najprej nagovoril župan Občine Cirkulane Janez Jurgec in vsem čestital ob prazniku. Program so pripravili najmlajši in malo starejši šolarji, ki so hkrati obeležili tudi dan šole. Za lepo pesem je poskrbel Mešani pevski zbor Cirkulane, ob koncu pa je zaplesala še Folklorna skupina Cirkulane. Vse ki so ob nastopu zasrbele pete pa so se kasneje pridružili zabavi z ansablom Ivan in zlati zvoki.
Peti občinski praznik so letos iz bojazni, da bi jim načrte zopet prekrižal dež, prestavili v večnamensko dvorano. Osrednjo prireditev so povezovali učenci Osnovne šole Cirkulane-Zavrč, ki so hkrati proslavili dan šole. Mešani otroški pevski zbor je poskrbel za glasbo, skupina osnovnošolk je zaplesala, pripravili pa so tudi igran prizor. 

Zbrane so nagovorili tudi slavnostni govorci, ki so si bili v čestitkah za preteklo delo in dobrih željah za prihodnost, edini. Med drugim so občane in občanke pozdravili poslanec Branko Marinič, ravnateljica Osnovne šole Cirkulane-Zavrč Kristina Artenjak, župan sosednje podlehniške občine Marko Maučič in seveda župan Občine Cirkulane Janez Jurgec, ki je hkrati podelil občinska priznanja.

Nagrajena je bila Milica Bedrač, ki ob pomoči moža prideluje kozji sir in je članica Združenja malih sirarjev Slovenije. Za dolgoletno vestno prostovolno delo in aktivnost v kraju je priznanje dobilo tudi PGD Cirkulane, aktivna članica Društva upokojencev Cirkulane Marija Vidovič, pa je nagrado prejela kot glavna pobudnica akcije Starejši za starejše. Za posebne zasluge v občini in 40-let aktivnega dela v Kulturnem društvu Cirkulane pa je Miro Lesjak prejel Plaketo Občine Cirkulane.

Oglejte si tudi