Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Na gradu Borl, Vladna delovna skupina za razvoj Haloz

V ponedeljek, 15.06.2015 je Vladna delovna skupina za pripravo celostnih ukrepov za razvoj Haloz, ki jo vodi državna sekretarka na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Tanja Strniša, izvedla terenski delovni obisk v Halozah.
Obiska so se udeležili še drugi predstavniki Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, Ministrstva za finance, Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Ministrstva za kulturo in celotna ekipa delovne skupine za Haloze. Obisk je zajemal tudi seznanitev s situacijo na gradu Borl, kjer sta jim Mira Petrovič in Jernej Golc, predstavila naša prizadevanja v preteklih letih. V vladno skupino se vključuje tudi Ministrstvo za kulturo, ki ga je na obisku zastopala Barbara Mlakar. Istočasno je potekal tudi ogled s strani Ministrstva za kulturo.

 

Ob obisku je bil predstavljen tudi potek predvidene čistilne akcije grad Borl 2015, ki bo potekala v soboto, 20.06.2015.

 

Obisk Vladne delovne skupine se je nadaljeval skozi Haloze vse do Žetal, kjer je bilo sečanje z župani občin iz Haloz ter zainteresirano javnostjo. Na srečanju so žuani občin in ostali udeleženci v javni razpravi še pojasnili določene podrobnosti in nekatere konkretne primere, ki ovirajo razvoj Haloz ter priložnosti, ki bi jih bilo smiselno realizirati v prihodnosti za dosego zastavljenih ciljev. 

Predstavniki vladne skupine so predstavili nekatere usmeritve ukrepov za razvoj Haloz, ki jih bodo predlagali Vladi. 

 

 

 

Oglejte si tudi