Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Gasilski aneksi že podpisani

Letošnji svečani podpis aneksov k pogodbi o opravljanju javne gasilske službe v Območni gasilski zvezi Ptuj, v katero spada tudi občinsko poveljstvo Hajdina, je bil 1. aprila v občini Zavrč, v Drenovcu na turistično in vinogradniški kmetiji Pungračič. Že tretjič na završkem koncu, kjer pa bo letos, sredi avgusta, tudi osrednja slovesnost OGZ Ptuj – dan gasilca.

Na podpisu so se predsednikom in poveljnikom prostovoljnih gasilskih društev, podpredsedniku GZ Slovenije mag. Janezu Mercu, regijskemu poveljniku Janezu Liponiku, predsedniku in poveljniku OGZ Ptuj Marjan Megliču in Zvonku Glažarju, občinskim predsednikom in poveljnikom pridružili še vodilni možje iz lokalnih skupnosti: župan MO Ptuj dr. Štefan Čelan, župan občine Markovci Milan Gabrovec, župan občine Hajdina mag. Stanislav Glažar, župan občine Cirkulane Janez Jurgec in podžupan občine Zavrč Janko Lorbek, ki je zbrane tudi nagovoril v imenu gostiteljev.

S podpisom aneksov so gasilcem zagotovili tudi vse pogoje za nemoteno delo in razvoj. Vseh pet občin bo v letu 2011 za delovanje gasilske organizacije in vseh društev v OGZ Ptuj zagotovilo dobrih 650.000 evrov, v tem znesku pa so sredstva razporejena za redno dejavnost zveze in društev, za izobraževanje, tekmovanja, zavarovanja, glavnina pa za investicije ter vlaganja v gasilske domove in redna vzdrževanja. V vseh petih občinah in 24 društvih na Ptujskem načrtov in želja tako zlepa ne bo zmanjkalo, zato tudi PGD Cirkulane niso izjema.

 

Tekst in foto: Tatjana Mohorko

Povezave

Cirkulane

Oglejte si tudi