Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
11°C
5°C
Oceni objavo

Predaja novega gasilskega vozila GVC 16-25

Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Cirkulane so v soboto, 9. junija, ob 15. uri svečano predali v uporabo novo sodobno gasilsko vozilo, ki je izdelano po vseh normativih Gasilske zveze Slovenije, obenem pa je prilagojeno tudi našemu terenu.
PGD Cirkulane je tako bogatejše za nov kos opreme. Pravzaprav je ta kos kar zajeten, saj skupna vrednost vozila znaša 225.000 €.  Od tega je 180.000 € prispevala občina, razliko pa je društvo zbralo z nabiralnimi akcijami.

 

Na podlagi višine denarja, ki so ga prispevali posamezniki , so vozilu dodelili tudi zlate in srebrne botre ter donatorje. Novo vozilo se tako lahko pohvali z osemnajstimi zlatimi, šestintridesetimi srebrnimi botri in dvanajstimi donatorji.

 

Kot se za tak dogodek spodobi, je bilo prisotnih kar nekaj pomembnih gostov. Uradni del predaje se je začel z gasilsko parado (vanjo je bilo vključenih kar štiriindvajset gasilskih vozil in okrog dvesto uniformiranih gasilcev) in slavnostnimi govori nekaterih gostov , župana Janeza Jurgeca in predsednika PGD Cirkulane Antona Kokota.

 

Ključe vozila je simbolično najprej predal predsednik PGD Cirkulane, g. Anton Kokot, poveljniku PGD Cirkulane Ivanu Tetičkoviču, ta pa jih je predal šoferju vozila Denisu Večeriču.

Blagoslov je opravil farni župnik in dekan Emil Drev.

 

Za bogat kulturni program, ki ga je povezoval g. Rado Škerjanec, so poskrbeli Ljudski pevci KD Cirkulane in frajtonar Nejc Kralj.

Po uradnem delu je sledila zabava z ansamblom Zreška pomlad.

Oglejte si tudi