Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
4°C
NED.
13°C
2°C
Oceni objavo

Dramska sekcija s Partljičevimi Partnerskimi odnosi

Na eni izmed vaj v začetku septembra je igralcem sam avtor Tone Partljič zaželel dober veter in mirno morje ob učenju vlog z obljubo, da se vidijo na premieri, ko bo igralska barka že varno zasidrana v pristanu.

Neutrudna skupina je odločno in z veliko volje začela z učenjem komedije Partnerski odnosi pod taktirko režiserja, tokrat tudi kot soigralca, Alojza Domnika. Tako smo si že 2. decembra 2011 lahko ogledali premierno uprizoritev in že naslednji dan ponovitev igre, ki jo je občinstvo obakrat nagradilo s ploskanjem.Uspešni sta bili tudi ponovitvi v 6. in 8. januarja.

Glavno vlogo učiteljice Olge igra izkušena in dobro znana Aana Černivec, njenega veliko mlajšega »faliranega« študenta teologije je odlično upodobil Davor Hrženjak, Olgina hčer Maša, igra jo Melita Meznarič,  pa ima partnerski odnos s starejšim Andrejem (Alojz Dobnik), sodelavcem na Ministrstvu za okolje in prostor.

Ljubezenski zaplet med starejšo žensko in mlajšim moškim dodatno zapletata feministka Lučka (Zdenka Debeljak) in njena sorodna duša, istospolno usmerjena Saška (Tadeja Lesjak).

Zgodbo o ljubezenskih parih in njihovih »intimnih« odnosih, ki niso sprejemljivi za družbo, na koncu razplete »fragmatičnost«.
Miro Lesjak

Oglejte si tudi