Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
4°C
NED.
13°C
3°C
Oceni objavo

Ivanu Tetičkoviču bronasti znak CZ

Štab Civilne zaščite za Podravje je v sodelovanju z Upravo RS za zaščito in reševanje, Izpostavo Ptuj, in Občino Trnovska vas organiziral svečano podelitev priznanj in nagrad ob 1. marcu – dnevu Civilne zaščite. Pozdravni nagovor na slovesnosti je imel župan občine Trnovska vas Alojz Benko, slavnostni govornik pa je bil Branko Dervodel, namestnik direktorja Uprave RS za zaščito in reševanje.

Nato je sledila svečana podelitev priznanj Civilne zaščite najbolj zaslužnim pripadnikom CZ, pripadnikom prostovoljnih reševalnih enot, služb in sestavov ter drugim posameznikom, skupinam, občinam, zavodom in organizacijam za zasluge in prispevek pri razvoju in krepitvi pripravljenosti, izvajanju zaščite, reševanja in pomoči ter odpravljanju posledic naravnih in drugih nesreč v preteklem obdobju.

Bronasti znak Civilne zaščite, ki se podeljuje posameznikom, skupinam in organizacijam za požrtvovalno in uspešno opravljanje nalog zaščite, reševanja in pomoči, je letos prejel tudi naš občan, Ivan Tetičkovič, dolgoletni član PGD Cirkulane. Bronasti znak CZ sta mu podelila poveljnik Civilne zaščite za Podravje Dragomir Murko in vodja izpostave Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Ptuj Jože Korban.

V obrazložitvi je pisalo: »Ivan Tetičkovič je aktivni član društva PGD Cirkulane od leta 1980, ko je opravljal funkcijo tajnika in blagajnika, od leta 1996 do leta 2003 je uspešno opravljal funkcijo predsednika, od leta 2003 opravlja delo sočasno kot poveljnik osrednje gasilske enote ter poveljnik občinskega poveljstva občine Cirkulane. Po gasilskem činu je gasilski častnik, z opravljenimi različnimi gasilskimi specialnostmi. V mandatu 2006–2010 je opravljal funkcijo predsednika Komisije za požarno varnost in civilno zaščito občine Cirkulane, hkrati pa je bil tudi član Štaba civilne zaščite občine Cirkulane. Občina Cirkulane je Ivana Tetičkoviča predlagala za bronasti znak CZ zaradi dolgoletnega požrtvovalnega dela na področju gasilstva in civilne zaščite.«

Oglejte si tudi