Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

FOTOREPORTAŽA: V DOMU UPOKOJENCEV PRAVI PLES V MASKAH

Na pustni torek, 28. februarja, so imeli v notranjegoriškem Domu upokojencev praznovanje pusta. V maškare so se preoblekli tako uslužbenci kot stanovalci, na zabavi pa ni manjkalo razposajenosti otrok. Tako je na torkovo jutro v domu potekalo pravo medgeneracijsko druženje.

»Pravijo, da pust preganja zimo in prinaša pomlad«. S tem stavkom se je pričelo druženje in ples v maskah v domu za upokojence. Pevka Uršula ter Emil na klaviaturah sta vse zbrane zabavala in si že na začetku zaželela, da bi skupaj zaplesali v marec in pomlad, kar jima je tudi uspelo, saj je imel prav vsak priložnost zapeti in zaplesati.

Med maškarami ni manjkalo tradicionalnih pustnih mask iz Cerkniškega, butalcev, klovnov, vil, vampirjev in ostalih najrazličnejših pustnih šem. Med plesom je potekalo tudi pravo pustno tekmovanje. Tričlanska žirija je z budnim očesom spremljala vse maske, tako otroke, kot stanovalce, zaposlene ter skupinske maske, proti koncu zabave pa je v vsaki kategoriji tudi izbrala najboljše. V kategoriji otrok je zmagala pikapolonica, pri zaposlenih pa vampirka, ki je svojo nagrado podelila Shreku. Za najboljšo masko med stanovalci je bil izbran mož, preoblečen v mično gospodično, pri skupinskih maskah pa so nagrado prejeli vilini.

S pravim plesom v maskah so tako pust in pustni torek praznovali v Domu za upokojence v Notranjih Goricah, kjer so bili vsi širokih ust, saj so zaposleni prav vsem razdelili pustne krofe.

Eva Povirk

Oglejte si tudi