Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Pobude in predlogi za spremembe in dopolnitve Občinskega prostorskega načrta Občine Brezovica

Občina Brezovica obvešča občane in vso drugo zainteresirano javnost, da se bodo pobude in predlogi

za spremembe in dopolnitve Občinskega prostorskega načrta Občine Brezovica (Uradni list RS, št. 23/2016, 48/2016, 63/2016; v nadaljnjem besedilu OPN) sprejemali do vključno 31.1.2017.

 

Pobude in predlogi za spremembe in dopolnitve OPN, oddane po predpisanem roku, v postopku sprememb in dopolnitev OPN ne bodo upoštevane niti se jih ne bo hranilo ter bodo tako brezpredmetne.

 

Pobude in predlogi za spremembe in dopolnitve OPN morajo biti ustrezno utemeljeni. V pobudah in predlogih mora biti navedeno, kaj je predlog spremembe:

-       Iz nestavbnega v stavbno zemljišče (širitev stavbnih zemljišč); opiše naj se tudi namen spremembe namenske rabe, namembnost objekta oz. posega in podrobnejši opis nameravanega posega;

-       Iz stavbnega v nestavbno zemljišče (npr. v območje kmetijskih zemljišč ali gozdnih…);

-       Drugo: pobuda za potrebe legalizacije objektov (enostanovanjskih, dvostanovanjskih in večstanovanjskih objektov, poslovnih in obrtnih objektov etc.), spremembe namembnosti objektov etc.

Vsak vlagatelj naj pobudi in predlogu, ki se veže na določeno zemljišče, priloži tudi dokazilo o stvarni pravici razpolaganja z zemljišči (izpis iz zemljiške knjige).

V spremembah in dopolnitvah OPN bodo upoštevane le pobude in predlogi, ki izpolnjujejo pogoje glede skladnosti s cilji prostorskega razvoja občine, upoštevanja varstvenih in varovalnih omejitev v prostoru, ustreznosti z vidika urbanističnih meril in možnosti opremljanja zemljišč za gradnjo ter ne spreminjajo koncepta urbanističnega razvoja občine.

Pobude in predloge za spremembe in dopolnitve OPN posredujte do vključno 31.1.2017 na Občino Brezovica, Tržaška cesta 390, 1351 Brezovica, v času uradnih ur: ob ponedeljkih od 8. do 12. ure, ob sredah od 8. do 12. ure in od 14. do 17. ure ter ob petkih od 8. do 13. ure oziroma lahko pobudo posredujete na isti naslov tudi pisno.

 

Župan Občine Brezovica

       Metod Ropret

Oglejte si tudi